Update articol:

China organizează exerciții militare în jurul Taiwanului în timpul unei vizite a delegației americane

Sursa foto: tsmc.com
  • Armata chineză a trimis vineri fregate, bombardiere și avioane de luptă în Marea Chinei de Est și zona din jurul Taiwanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului, Shi Yilu, potrivit postului de stat chinez.

  • Armata Populară de Eliberare a spus că mișcarea are scopul de a viza „semnalele greșite” trimise de Statele Unite.

China a declarat că a efectuat exerciții militare în jurul Taiwanului vineri, în timp ce o delegație a Congresului SUA a vizitat insula, într-o mișcare despre care Armata Populară de Eliberare a spus că are scopul de a viza „semnalele greșite” trimise de Statele Unite.

Armata chineză a trimis vineri fregate, bombardiere și avioane de luptă în Marea Chinei de Est și zona din jurul Taiwanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului, Shi Yilu, potrivit postului de stat chinez.

„Această operațiune este un răspuns la lansarea recentă de semnale greșite de către Statele Unite cu privire la problema Taiwanului”, a spus Shi, fără a-i menționa pe parlamentarii americani aflați în vizită.

„Acțiunile și trucurile rele din SUA sunt complet zadarnice și foarte periculoase. Cei care se joacă cu focul se vor arde singuri”, a spus el.

În timpul unei întâlniri de vineri cu președintele Taiwanului Tsai Ing-wen, senatorul american Bob Menendez, președintele Comisiei pentru Relații Externe a Senatului, a declarat că hub-ul tehnologic este o „țară de importanță globală” și că securitatea sa are implicații pentru lume.

Menendez a făcut parte dintr-un grup bipartizan de șase parlamentari americani care au vizitat Taiwanul, într-o demonstrație de sprijin pentru insula democratică în fața presiunii chineze.

China consideră insula una dintre provinciile sale.

Statele Unite nu au relații oficiale cu Taiwanul revendicat de China, dar este cel mai important susținător internațional și furnizor de arme.

Menendez a recunoscut că guvernul chinez este „foarte nemulțumit” de vizita delegației, dar asta nu va descuraja grupul să susțină Taiwan.

„Taiwan, producând 90% din produsele semiconductoare de ultimă generație din lume, este o țară importantă cu impact la nivel global și, prin urmare, ar trebui să se înțeleagă că securitatea Taiwanului are un impact global”, a spus Menendez.

Taiwanul a fost încurajat de sprijinul SUA oferit de administrația Biden, care a vorbit în mod repetat despre angajamentul său „solid” față de insula guvernată democratic. Acest lucru a adăugat tensiuni în relațiile chino-americane.

Invazia Ucrainei de către Rusia a pus, de asemenea, Taipei în alertă pentru orice posibile mișcări ale Beijingului de a folosi criza din Ucraina pentru a face o mișcare pe insulă. Guvernul nu a raportat nicio activitate neobișnuită chineză.

Senatorul republican al SUA Lindsey Graham i-a spus lui Tsai în timpul întâlnirii delegației că războiul din Ucraina și comportamentul provocator al Chinei au unit opinia SUA într-un mod nemaivăzut până acum.

„Vom fi alături de voi. A abandona Taiwanul va însemna a abandona democrația și libertatea”, a spus el.

Delegația, care a sosit joi târziu din Australia pentru o călătorie neanunțată de două zile, se va întâlni și cu ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, și cu ministrul Apărării Chiu Kuo-cheng.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022