Update articol:

China şi Rusia denunţă la unison influenţa americană în Europa şi Asia

Vladimir Putin Xi Jinping Sursa foto: en.kremlin.ru

China şi Rusia au publicat vineri o declaraţie comună pentru a denunţa influenţa americană şi rolul alianţelor militare occidentale – Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi AUKUS (Australia, Regatul Unit şi SUA) – atât în Europa, cât şi în Asia, considerându-le destabilizatoare, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

În acest document adoptat cu ocazia întrevederii dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping la Beijing, cele două ţări şi-au exprimat opoziţia faţă de “orice viitoare extindere a NATO”, denunţând “influenţa negativă pentru pacea şi stabilitatea în regiune a strategiei SUA în zona indo-pacifică” şi declarându-se “îngrijorate” de crearea, în 2020, a alianţei militare a SUA cu Regatul Unit şi Australia (AUKUS).

În aceeaşi declaraţie, Moscova şi-a exprimat susţinerea pentru Beijing în problema Taiwanului şi opoziţia faţă de independenţa insulei, sub orice formă.

Această declaraţie comună a fost făcută în cadrul vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în China, cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Vladimir Putin şi Xi Jinping vor purta discuţii şi vor lua masa împreună înainte de ceremonia de deschidere, care va avea loc vineri mai târziu.

Potrivit Kremlinului, în timpul acestei vizite a lui Vladimir Putin în China, se prevede de asemenea semnarea mai multor acorduri, inclusiv în domeniul strategic al gazului. În acest sens, Putin s-a referit la un contract ce prevede furnizarea a 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an către China dinspre Extremul Orient rus.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)