Update articol:

China spune că o navă de război americană care navighează în strâmtoarea Taiwan este „provocatoare”

SUA-China

O navă de război americană a traversat sâmbătă sensibila strâmtoare Taiwan, parte a ceea ce armata americană numește activitate de rutină, dar pe care China a descris-o drept „provocatoare”, potrivit Reuters.

Flota a 7-a a Marinei SUA a declarat că distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Ralph Johnson, efectuează un tranzit „de rutină” prin apele internaționale.

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite față de un Indo-Pacific liber și deschis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei a 7-a, Nicholas Lingo, într-un comunicat. „Armata Statelor Unite zboară, navighează și operează oriunde permite legea internațională”.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a monitorizat trecerea, pe care un purtător de cuvânt, într-o declarație, a numit-o „act provocator”.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că nava a navigat în direcția nord prin strâmtoare, că forțele sale i-au monitorizat trecerea și nu au observat nimic ieșit din comun.

Taiwan este în prezent într-o stare de alertă sporită din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, îngrijorată că China ar putea încerca să profite de situație pentru a face o mișcare pe insulă, deși guvernul nu a raportat nicio manevră neobișnuită a Chinei.

Anul trecut, navele navale americane au tranzitat Strâmtoarea aproximativ lunar. Navigarea de sâmbătă a fost prima din noiembrie.

Beijingul numește Taiwanul drept cea mai sensibilă și importantă problemă în relațiile sale cu Washingtonul.

La fel ca majoritatea țărilor, Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwan, dar sunt cel mai important susținător internațional și furnizor de arme.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022