Update articol:

Cine este Dan Petrescu, miliardarul despre care presa italiană spune că a murit astăzi în accidentul aviatic de la Milano

Omul de afaceri Dan Petrescu a decedat astăzi, într-un tragic accident aviatic petrecut la periferia orașului Milano din Italia, potrivit presei italiene.  

Potrivit Corriere Della Sera, în avionul prăbuşit se aflau opt persoane, inclusiv un copil. Nu a fost nici un supravieţuitor. În aeronavă erau Dan Petrescu, un om de afaceri miliardar român în vârstă de 68 de ani, soția sa și fiul de 30 de ani. Avionul  a decolat de la Linate în drum spre Sardinia, dar s-a prăbușit peste o clădire aflată în renovare. 

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac. Presa a scris că averea sa ar fi ajuns la 1 miliard de euro.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, avea peste 150 de apartamente în zona Primăverii din  Bucureşti, conform omului de afaceri Eduard Uzunov.

Extrem de discret, Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasa milioane de euro din chirii. Omul de afaceri a mai avut afaceri şi în sectorul auto.

Miliardarul Dan Petrescu a reuşit să se păstreze departe de viaţa publică. Potrivit celor de la Cancan, conducea maşini vechi, se îmbrăca sărăcăcios şi zbura la Monte Carlo, acolo unde locuieşte, doar cu avioane low cost. Mai mult, de la aeroport, Dan Petrescu alegea să meargă cu autobuzul până la apartamentul său de pe Riviera Franceză, mai scriu cei de la Cancan.

 

Dan Petrescu era pilotul avionului prăbuşit la Milano -Corriere Della Sera

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare