Ciolacu a fost întrebat la Antena 1 dacă este posibilă revocarea ministrului de Externe sau a ambasadorului României în SUA.
“Nu sunt expert în schimbări de ambasadori, că nu e atributul meu. Dacă chemi un ambasador, s-ar putea să fie interpetat într-un anumit fel, deci trebuie să existe înainte un dialog între Administraţia Prezidenţială şi Departamentul de Stat, respectiv cu secretarul de stat, cu domnul Rubio. (…) Sunt nişte reguli pe care trebuie să le respectăm. Eu cred cu adevărat că se impune a exista un trimis special sau o titulatură găsită, atât din partea instituţiei prezidenţiale, cât şi din partea Guvernului României, găsită o persoană comună care să aibă acest atribut până când se va pune problema de schimbare de ambasador sau alte schimbări”, a spus premierul, potrivit Agerpres.
El a precizat că a vorbit despre acest subiect cu preşedintele interimar Ilie Bolojan iar acesta ar trebui să anunţe, când va fi cazul, ce persoană va fi desemnată pentru a prelua aceste atribuţii.
“Cumva trebuie să ieşim din cercul nostru strâmt. Israelul a avut timp de 9 ani ambasador în SUA un cetăţean american, evreu, care avea domiciliul în Statele Unite, dar care era foarte apropiat de republicani, de familia republicană. Trebuie să ieşim şi noi şi să avem o abordare mai curajoasă, mai autentică timpurilor în care trăim în acest moment”, a afirmat acesta.