Update articol:

Ciolacu (PSD): Proiectul pentru modificarea Legii 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole – un nou jaf naţional

ciolacu Sursa foto: Facebook.com

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că propunerea legislativă pentru completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole, iniţiată de un grup de senatori PNL, USR şi UDMR, reprezintă “un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta: vânzarea pământului agricol românesc”.

“100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României. Prin legislaţia adoptată anul trecut, în acord cu legislaţia europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât şi statul român, în condiţiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor! Ce fac ei acum?! 61 de deputaţi şi senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condiţiile privind domiciliul şi rezidenţa, dar – mai ales – dispar şi interdicţiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor. Asta e reforma lor!”, a scris Ciolacu, luni, pe Facebook.

 

Potrivit liderului PSD, iniţiatorii, “în loc să sprijine fermierii români, dau liber samsarilor de terenuri”.

“Cum îşi va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparţine?! Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piaţă de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară?! Nicicum! Dacă ei distrug acum tot!”, a adăugat Ciolacu, citat de Agerpres.

Un grup de parlamentari PNL, USR şi UDMR au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole şi a Legii 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă.

Potrivit expunerii de motive, prin proiectul depus iniţiatorii vizează “realizarea scopului fundamental al Legii 17/2014 acela al comasării terenurilor agricole (…), clarificarea termenilor neclari sau contradictorii din legislaţia în vigoare, eliminarea barierelor birocratice ridicate de modificările din 2020 prin simplificarea procedurilor, clarificarea claselor de preemptori, diminuarea amenzilor prevăzute pentru sancţionarea contravenţiilor astfel încât acestea să poată fi dispuse de către instituţiile cu competenţe în acest domeniu”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie