Update articol:

Cîţu: BEx al PNL i-a propus lui Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat

Florin Citu

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere.

“BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN – mâine va fi un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus Florin Cîţu, preşedintel PNL, la sediul central, după şedinţa BEx care a avut loc în format de videoconferinţă.

El a precizat că marţi seara se vor discuta mai multe detalii, despre echipele de negociere şi cine le va conduce.

Cîţu a subliniat că decizia flexibilizării mandatului de negociere este o propunere a BEx.

“În această seară au luat cuvântul foarte mulţi dintre colegi şi aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Naţional pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt nu vorbim despre o flexibilizare, vorbim de faptul că PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus preşedintele PNL.

El a reiterat că, anterior, au existat trei consultări în conducerea PNL şi decizia nu a fost favorabilă flexibilizării mandatului de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă.

“PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier. Data trecută ştiţi că eu am făcut acea propunere. Vom avea discuţii în partid. (…) Vom avea o discuţie în PNL şi vom vedea în funcţie şi de negocieri care este propunerea de premier, dar asta va fi decizia partidului”, a afirmat Florin Cîţu.

  • USR susţine refacerea coaliţiei şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei

USR îşi reiterează susţinerea pentru refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Biroul Naţional al partidului a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar.

“Biroul Naţional al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără şanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluţia pentru ieşirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică şi criza sanitară”, reiese dintr-un comunicat USR.

Formaţiunea susţine şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei.

“România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea ţării, cu un calendar clar şi un buget cu alocări strategice agreate de la început. USR susţine menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid şi va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024. România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetăţenii în acest moment”, menţionează sursa citată.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza