Update articol:

Cîţu: “Creșterea inflației va duce la măsuri dure din partea Guvernului; Chiar mă dau afară din PNL, dacă vă zic acum măsurile”

Florin Citu Sursa foto: facebook.com

Creșterea inflației, care a ajuns în luna martie la 10,2%, va genera costuri mari pentru români și măsuri dure din partea Guvernului, a spus Președintele Senatului, Florin Cîțu. Întrebat care vor fi acele măsuri, Cîțu a spus că se teme că va fi exclus din PNL, dacă le va spune public, dar în schimb le va comunica în interiorul partidului.

Cîţu a explicat: ”Însemnă că am intrat în zona roșie. Mie îmi era teamă să nu avem inflație cu două cifre. BNR progrozase o rată a inflației cu două cifre, la finalul anului, dar uite că deja suntem acolo. Trebuiau luate măsuri mult mai devreme, pentru că pe măsură ce evoluează rata inflației, măsurile care vor trebui luate sunt mult mai dure.

Chiar mă dau afară din partid, dacă vă zic acum măsurile. Le voi spune în interiorul partidului, soluțiile văzute de mine în calitate de economist. Eu mă uit la ceea ce a spus Guvernul, pentru că ministrul de Finanțe ne-a spus că nu vom ajunge la o rată a inflației cu două cifre și uite că a fost contrazis”.

 

Florin Cîțu: Vom depăși 15% rata inflației

 

Vasilescu (BNR), despre inflaţie: Am văzut o schimbare fermă de lider; a luat conducerea plutonul de mărfuri alimentare

 

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022