Update articol:

Florin Cîțu: Vom depăși 15% rata inflației

Florin Citu

România va depăși rata inflației de 15%, până la finalul acestui an, susţine președintele Senatului, Florin Cîțu, care a cerut Băncii Naționale și Guvernului să lucreze împreună pentru a stăvili rata inflației și creșterile de prețuri.

Cîţu: “Creșterea inflației va duce la măsuri dure din partea Guvernului; Chiar mă dau afară din PNL, dacă vă zic acum măsurile”

 

 

“Estimările inițiale arătau că putem merge maxim până la 13%, dar se pare că vom merge la 15%. Aici trebuie să lucreze BNR, alături de Guvern pentru a ține rata inflației sub control.

Obiectivul este să menținem o rată a inflației stabilă pe termen mediu și lung (…) Lucrăm toți cu diferite modele, iar ministrul de Finanțe a aplicat un model care îi arăta că rata inflației nu va sări de două cifre. Eu am folosit un alt model care îmi arăta că vom depăși două cifre”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu spune că nu înțelege de ce măsura amânării ratelor la bănci a fost eliminată de pe lista celor pregătite de coaliție pentru susținerea românilor cu dificultăți financiare.

“Am văzut că a fost scoasă de pe lista de măsuri și amânarea ratelor la bancă, prin discuții cu cei care înțeleg sistemul bancar, se pot găsi soluții. Noi am amânat ratele fără probleme, poate e doar o săptămână amânată”, a declarat Florin Cîțu.

 

Vasilescu (BNR), despre inflaţie: Am văzut o schimbare fermă de lider; a luat conducerea plutonul de mărfuri alimentare