Update articol:

Cîţu, despre suplimentarea Fondului de rezervă: Este necesară pentru că în continuare vor fi cheltuieli neprevăzute pentru sănătate (video)

Florin Citu, Ministerul Finantelor Publice

Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului va fi suplimentat la rectificare cu 1,2 miliarde de lei, în special pentru cheltuielile neprevăzute din sănătate, care pot să apară peste noapte, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

“Este necesară (această suplimentare n.r.) pentru că în continuare s-ar putea să fie cheltuieli neprevăzute pentru sănătate şi din Fondul de rezervă s-ar putea să alocăm mai uşor aceste cheltuieli. S-ar putea în perioada următoare să avem aceste cheltuieli, vedem că sunt cheltuieli care apar peste noapte şi atunci la Fondul de rezervă la dispoziţia premierului este mai uşor să alocăm aceste resurse în acest moment şi pot fi distribuite după aceea. Sunt cheltuieli excepţionale, de obicei acolo sunt sunt cheltuieli excepţionale, pot să apară mai multe probeleme, dar eu la asta mă gândesc”, a spus ministrul Finanţelor Publice într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă la această rectificare sunt prevăzute cofinanţările pentru granturile care vin de la CE, respectiv măsurile derulate de Ministerul Economiei, Cîţu a precizat că la această rectificare au fost prevăzuţi banii, în special, aşa cum au fost ceruţi de ministerele de resort pentru programele pe care le derulează.

“(…) Ştiu că cei de la Ministerul Economiei vor face aceste plăţi până la finele anului pentru cele două programe. Eu ştiu că acolo sunt bani, au fost alocaţi de la rectificarea din august, banii pentru granturi, şi că plăţile se vor face până la finalul anului, deci au bani”, a adăugat Cîţu.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020