Update articol:

Cîţu: În Parlament este o competiţie a celor care vor să destabilizeze România

Citu

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că în Parlament, unde sunt depuse două moţiuni de cenzură, este o “competiţie” a celor care vor “să destabilizeze România”.

El a susţinut că trebuie aşteptată motivarea CCR privind decizia referitoare la sesizarea pe care a depus-o pe tema conflictului juridic dintre Executiv şi Parlament în cazul moţiunii de cenzură a USR şi AUR.

“Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei CCR, ştim foarte bine că o decizie a Curţii Constituţionale trebuie în integralitatea ei respectată de toată lumea, inclusiv de Parlamentul României. Putem să interpretăm, eu spun că mi-a dat dreptate Curtea Constituţională, a spus că este un conflict juridic. După aceea spune, pentru a închide această problemă, trebuie să meargă moţiunea la vot şi singura soluţie este să fie respinsă, dar asta este ce văd eu. Dacă nu, vom ataca la Curtea Constituţională, din nou, şi veţi vedea că vom avea dreptate”, a declarat Cîţu, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

Potrivit prim-ministrului, în Parlament “este un festival şi este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer, să destabilizeze România”.

“Pe de-o parte, avem o coaliţie USR – AUR, pe de altă parte, PSD, se întrec pentru a arunca ţara în haos şi vor să dea jos Guvernul României”, a declarat Cîţu.

Întrebat ce va face în calitate de preşedinte al PNL după ce una dintre cele două moţiuni de cenzură va ajunge să fie votată în Parlament, Cîţu a replicat: “Eu nu discut scenarii”.

“Întâi să vedem moţiunile la vot şi, după aceea, bineînţeles că vom lua o decizie în BPN. (…) Astăzi avem un Guvern care funcţionează, care poate să dea ordonanţe şi care funcţionează normal. Nu lucrez cu scenarii, sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să stau acum să discutăm fiecare scenariu”, a explicat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, în acest moment, PNL nu negociează cu nimeni.

“Sunt două moţiuni, o competiţie a unor partide iresponsabile care vor să arunce ţara în aer înaintea acestei ierni care este una foarte dificilă. Ne uităm la ei, vedem cum se zbat în Parlamentul României, noi ne ocupăm de guvernare. Haideţi să vedem, să ajungă aceste moţiuni ajung la vot, să vedem că USR votează cu PSD şi cu AUR, să vedem că PSD votează cu AUR şi cu USR”, a menţionat liderul PNL.

Întrebat ce va face cu guvernarea, cu ordonanţele de urgenţă pregătite, premierul a spus: “Noi ne pregătim să mergem în continuare în Parlament dacă cei ce la USR decid să nu vină înapoi şi să negocieze, mergem în Parlamentul României cu propuneri de miniştri şi mergem mai departe”.

Cîţu a confirmat că are, deja, pregătită o listă scurtă de miniştri pentru portofoliile ocupate acum interimar.

“Săptămâna viitoare îi vom aduce şi îi veţi vedea când îi vom aduce în Parlamentul României”, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare