Update articol:

Dacian Cioloş: Aşteptăm o reacţie echilibrată de la PNL, vrem să înţelegem ce îşi doresc în continuare

Sursa foto: Facebook

Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, îl îndeamnă pe premierul demis, Florin Cîţu, “la cumpătare”, adăugând că aşteaptă “o reacţie echilibrată” de la PNL şi se va abţine de la alte comentarii până când nu va exista o propunere “realistă” de coaliţie guvernamentală.

“Între noi, diferenţa este uriaşă şi l-aş îndemna la mai multă cumpătare. Până una alta, aşteptăm o reacţie echilibrată de la PNL, vrem să înţelegem ce îşi doresc în continuare şi vom vedea în funcţie de negocierile de la Cotroceni în ce direcţie o vom lua. Ne abţinem de la mai multe comentarii şi propuneri până când nu avem o propunere realistă de coaliţie guvernamentală. Suntem pregătiţi să reluăm discuţiile în condiţii civilizate şi rezonabile, care exclud orice balet politic de genul celui practicat de Florin Cîţu în ultimele luni”, a scris Cioloş, pe Facebook.

 

Potrivit acestuia, fostul premier a lansat “minciuni cinice” la adresa USR PLUS şi acesta a preferat, în locul reformelor, “un război politic”, deoarece nu a respectat programul de guvernare şi partenerul de care avea nevoie.

“Deşi a scăzut dramatic la nivelul încredere şi susţinere publică, fostul premier a dovedit încă o dată că nu a înţeles că vorbind în modul în care a făcut-o – şi o face în continuare – îşi prăbuşeşte complet şi partidul pe care îl conduce. L-am auzit pe domnul Cîţu că USR PLUS nu a realizat niciuna dintre reformele promise. Exact de asta am ajuns în situaţia de a iniţia o moţiune împotriva sa: pentru că s-a opus la reformele pe care le-am promis şi a rupt astfel protocolul de coaliţie şi programul de guvernare agreat. L-am auzit pe domnul Cîţu spunând că am trădat Coaliţia. Noi nu am trădat Coaliţia, pentru că nu avem datorii faţă de coaliţie, ci faţă de programul la care ne-am angajat în faţa celor care ne-au votat”, a explicat Dacian Cioloş.

Liderul USR PLUS i-a reproşat lui Florin Cîţu faptul că “o ţară întreagă a stat blocată” în demisia lui. Potrivit lui Cioloş, e important ca din acest moment criza politică să se încheie cât mai repede.

“Pe cetăţeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei şi nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranţa cu privire la rămânerea şcolilor deschise. Toată lumea ştie că avem o problemă sistemică, că încrederea în stat a ajuns la cote minime, iar situaţia este absolut dramatică. Regretabil, această criză a fost provocată şi escaladată de domnul Cîţu, care, pentru a câştiga puterea în partid, a sacrificat o coaliţie funcţională”, a susţinut Cioloş.

BVB | Știri BVB

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/05/2024)

Acord cu BT vanzare pachete actiuni detinute la BRD Pensii

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (28/05/2024)

Hotarari AGOA & AGEA 28.05.2024

CONDMAG S.A. (COMI) (28/05/2024)

Completare Raport anual 2023 - Raport audit, Raport in format ESEF

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (28/05/2024)

Grupul BT acord pentru achizitia BRD Pensii