Update articol:

Cîţu: Parlamentarii vor primi lunar toate datele importante despre execuţia bugetară şi situaţia finanţelor publice

Sursa foto: Facebook

Senatorii şi deputaţii vor primi lunar toate datele importante referitoare la execuţia bugetară şi situaţia finanţelor publice, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

“Premieră în politica românească. Aşa cum am promis, senatorii şi deputaţii României vor primi în fiecare lună, începând de astăzi, toate datele importante despre execuţia bugetara şi situaţia finanţelor publice. Ministrul finanţelor publice îi vă informa personal pe fiecare senator şi deputat în legătură cu cifrele reale cu care lucrează MFP. Transparenţă 100%. În acelaşi timp, în cazul în care colegii senatori şi deputaţi au şi alte întrebări mi le pot adresa direct fără alţi intermediari printr-un simplu “reply”.
De astăzi dispar din spaţiul public toate ştirile false legate de execuţia bugetară, împrumuturi, datorie publică, rata inflaţiei etc”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, ministrul Finanţelor a adresat o invitaţie preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să vină la sediul Ministerului Finanţelor pentru a-i prezenta situaţia financiară a României.

“Domnule Ciolacu, eu, Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanţelor Publice pentru o prezentare a situaţiei financiare a României şi a stării economiei. Voi prezenta următoarele teme: deficitul bugetului general consolidat, execuţia bugetară după 7 luni de zile, situaţia datoriei publice, situaţia împrumuturilor, situaţia cheltuielilor bugetare, situaţia cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situaţia cheltuielilor cu deschiderea anului şcolar, situaţia cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale şi parlamentare, situaţia veniturilor bugetare şi estimările pentru restul anului”, a scris pe Facebook, ministrul Finanţelor.

În replică, preşedintele PSD a afirmat că nu exclude posibilitatea de a onora invitaţia ministrului de Finanţe, pentru că i se pare “normal” să dialogheze, dar a subliniat că Parlamentul este “stâlpul democraţiei”, potrivit Agerpres.

“Domnul ministru al Finanţelor trebuie să înţeleagă că Parlamentul este stâlpul democraţiei. Dânsul a fost invitat în Parlament de zeci de ori şi a evitat. Dar, nu exclud să am o discuţie cu economiştii din partid şi să ne urcăm frumos în maşină şi să mergem la domnul ministru, poate în biroul dânsului se simte mai bine şi poate să ne dea mai multe explicaţii. Nu exclud niciun fel de dialog, cu nimeni. Mi se pare normal”, a afirmat, joi, Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022