Update articol:

Cîţu: Preluarea Agenţiei de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare la Interne de la Transporturi este o idee bună

Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că ideea privind preluarea de către Ministerul de Interne a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare de la Ministerul Transporturilor este una bună, explicând că această unitate trebuie să fie în acelaşi loc cu urgenţele.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a lansat ideea preluării acestei agenţii şi a serviciului MRCC, care sunt în subordinea Autorităţii Navale Române şi a Ministerului Transporturilor, de către MAI.

“Îmi pare bine că domnul Bode a spus acest lucru. Deci nu se desfiinţează, se transferă. Este o idee pe care Ministerul de Interne, cu care am discutat şi anul trecut, când era domnul Bode la Transporturi, şi era domnul Arafat în continuare acolo, deci este de a transfera atribuţiile către Ministerul Afacerilor Interne. Este o idee foarte bună. Până la urmă, avem nevoie şi de această unitate, dar trebuie să fie acolo unde sunt şi urgenţele în acest moment”, a afirmat Cîţu, la Constanţa.

Întrebat despre faptul că în acest fel agenţia de salvare vieţi omeneşti pe mare ar fi singura care s-ar militariza din Uniunea Europeană, premierul a replicat: “În acest moment, asta e soluţia pe care o avem noi”.

“Avem nevoie de această unitate acolo. Se pare că aşa cum a existat ea nu a funcţionat, deci avem nevoie de această unitate de salvare pe mare. Unde este acum nu funcţionează. Varianta cealaltă este să mergem cu ea către Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Florin Cîţu.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (30/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 10:35 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (30/09/2022)

Aprobare BNR modificari in conducerea bancii