Update articol:

Cîţu: Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii sunt numiri politice, dar vom ţine cont de mai multe criterii de moralitate şi competenţă

citu

Premierul Florin Cîţu a declarat că la numirea secretarilor de stat şi a preşedinţilor de agenţii guvernamentale va ţine cont de mai multe criterii de moralitate şi competenţă, respectiv “fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti”, astfel încât cel numit să fie “omul potrivit la locul potrivit”.

“Nu se schimbă foarte mult de anul trecut, priorităţile rămân aceleaşi, investiţiile, investiţiile sunt prioritare. Bineînţeles, în continuare avem cheltuielile pentru Sănătate pe care trebuie să le facem în contexul acestei pandemii, dar este momentul să începem să facem şi reformă. (…) M-am uitat peste costuri, peste modul în care sunt banii administraţi în administraţia publică, trebuie să facem un sistem public eficient şi profesional, nu mai putem să mergem înainte astfel. Şi aici va porni, şi vreau să fie foarte clar, pornim de la Guvern, de la oamenii pe care-i numim în Guvern. Şi vă spun clar şi ferm, secretarii de stat, preşedinţii de agenţii, e adevărat, sunt numiri pe care le facem acum şi sunt numiri politice, dar în acelaşi timp va trebui să fie omul potrivit la locul potrivit, fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Sunt trei criterii de la care nu abdic atunci când vor fi numiţi aceşti oameni”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, întrebat pe ce se va baza filozofia privind alcătuirea bugetului pe anul 2021.

Premierul a afirmat că este un Guvern pe care îl girează şi, în aceste condiţii, va trebui să fie “populat de profesionişti”.

“Este o declaraţie fermă şi un lucru de la care nu dau înapoi. (…) Profesionalism, pentru că vreau acest lucru de la toată administraţia publică şi dacă vreau de la toată administraţia publică, pornim cu Guvernul”, a completat Cîţu, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a subliniat, în context, că resursele care vor fi alocate către companiile de stat, în special cele care au înregistrat pierderi, vor fi condiţionate de un plan de reformă.

“Trebuie să vedem un plan prin care aceste companii pot să arate profit, pentru că dacă nu arată profit, nu prea văd de ce am băga bani în aceste companii la nesfârşit. (…) Aştept soluţii de la miniştrii de resort, care trebuie să vină cu plan de reformă. Şi, al treilea lucru pe care l-am cerut, o prioritizare a investiţiilor. (…) Nu are sens să începem 1.000 de proiecte şi să nu facem niciunul, trebuie să prioritizăm şi să începem proiecte pe care să le şi terminăm, trebuie să alocăm resurse acolo unde avem cea mai mare probabilitate de a face un proiect, un proiect important pentru România”, a afirmat Cîţu.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni