Update articol:

Cîţu: Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei şi să o relanseze în 2023

guvern Sursa foto: facebook.com

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat vineri că Guvernul trebuie să ia acum nişte măsuri care să stopeze căderea economiei şi să o relanseze în 2023.

“Faptul că acum se recunoaşte că este o criză, deja cred că este cam târziu să o mai evităm. Eu atrăgeam atenţia la începutul anului, când se mai putea face ceva. Problema este întotdeauna cum răspunzi la aceste crize, pentru că poţi să faci doar un singur lucru acum, să reduci din efectul crizei, deci să ai o scădere mai mică, de exemplu dacă acum se iau măsurile bune, asta înseamnă că economia poate să mai aibă creştere anul acesta şi apoi să ai o revenire. Ăsta este scopul a ceea ce poţi să faci acum”, a spus Cîţu, la Senat, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, dacă nu se iau “măsurile bune”, economia va încetini şi va fi o creştere a deficitului bugetar, ceea ce înseamnă automat dobânzi mai mari.

“Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei şi să relanseze economia în 2023, poate dacă sunt măsurile bune se va putea relansa şi la sfârşitul acestui an, dar cel mai rapid în 2023, când PSD va prelua guvernarea”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu a subliniat că doar prin investiţii se poate ieşi din criză.

“Asta ar fi indicat, ca în perioadă de criză acele obiective de investiţii să fie atinse, acel 7% pe care l-a pus PNL la buget. PNL are câteva obiective şi mă bucur că am auzit că nu cresc taxele, asta este foarte important, pentru că deja auzisem iar de taxe de solidaritate şi alte taxe. Mai mult, trebuie crescut la 7% procentul acela de investiţii şi nu tăiat, dar ca să ieşi din criză ai nevoie să investeşti, doar aşa poţi să iesi din criză şi aşa am demonstrat că am ieşit noi în 2020. Alte soluţii nu prea sunt”, a mai spus preşedintele Senatului.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Finalizarea etapei a treia si inchiderea Programului 8 de rascumparare actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport curent cf. art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 27.11.2023 - 28.11.2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Contract Retehnologizare Unitatea 1