Update articol:

Ciucă: Am finalizat programul de guvernare şi acordul politic/ Nu mai sunt ministere disputate

Ionel Ciuca Sursa foto: facebook.com

Premierul propus de PNL Nicolae Ciucă a anunţat sâmbătă seară, după mai multe ore de negocieri, că au fost finalizate programul de guvernare şi acordul politic, precizând că s-a stabilit ca Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată până la 31 martie 2022 şi înlocuită de o altă structură. El a precizat că nu mai sunt ministere de disputat.

”Am finalizat programul de guvernare 99,99% acum se reciteşte, am finalizat acordul politic, am finalizat partea de conţinut a Guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD, una cu premier PNL. Urmează ca mâine să ne revedem şi să continuăm negocierile pe celelalte capitole, este vorba e a-l revedea, a face corecţiile necesare”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.
El a mai anunţat că s-a luat decizia ca până la 31 martie SIIJ să fie desfiinţată şi ulterior să se reînfiinţeze o structură care să se ocupe de problemele în justiţie
„A fost o decizie care s-a luat în consens, împreună cu toţi membrii care au participat astăzi la negocieri de la toate formaţiunile politice”, a declarat Ciucă.
Acesta susţine că s-a ajuns la un acord cu privire la împărţirea portofoliilor.
„Nu mai sunt ministere disputate, în acest moment nu vi le pot spune până în momentul în care nu avem o decizie. (…) Dacă rămâne dezvoltarea la UDMR… rămâne în coaliţie, exact cum v-am comunicat şi ieri, cu toate partidele care au fost astăzi la negocieri şi continutul pe ministere la nivelul guvernului va fi comunicat,. Nu avem niciun minister în dispută în momentul de faţă”, a adăugat Nicolae Ciucă.
Ciucă a evitat să spună ce ministere revin fiecărui partid, el precizând că acest lucru va fi anunţat în momentul în care se va decide cine este cel desemnat pentru a prelua funcţia de prim ministru.
Acesta a precizat, răspunzând insistenţelor jurnaliştilor, că aceştia au „dedus foarte bine” că Ministerul Dezvoltării ar urma să rămână.
Nicolae Ciucă a menţionat de asemenea, răspunzând unei întrebări, că nu vor fi modificate taxele, subliniind că impozitarea cu zece procente a pensiilor mari se va face în cazul celor cu un cuantum de peste 4000 de lei.

viewscnt

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza