Update articol:

Ciucă: Schema de ajutor pentru marii consumatori de energie aprobată de Comisia Europeană, sprijin pentru competitivitate

Ciuca Sursa foto: facebook.com

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, că aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro destinată întreprinderilor mari consumatoare de energie va face posibilă sprijinirea companiilor din sectoare şi subsectoare expuse unui risc de relocare pentru a-şi spori competitivitatea.

“Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici. Aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare şi subsectoare expuse unui risc de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice începând cu anul 2022. Am început acest demers în luna februarie, printr-un memorandum aprobat în Guvern, în contextul creşterii accentuate a preţului energiei şi pentru a continua această schemă de ajutor de stat care şi-a dovedit eficienţa în perioada 2019 – 2021”, a transmis Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a precizat că ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenţii financiare nerambursabile, iar resursele necesare vor fi asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei.

“Susţinerea activităţii marilor consumatori de energie este factor decisiv pentru creşterea competitivităţii acestor companii şi pentru păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare de activitate cu o contribuţie importantă pentru economia românească”, a completat Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat o schemă de ajutor pentru România, în valoare de 1,5 miliarde de euro, menită să acorde o compensaţie parţială întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creştere a preţurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (“ETS”).

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022