Update articol:
Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi

Ciucă şi preşedintele Egiptului convin să crească exportul de cereale româneşti pe piaţa egipteană

Sursa foto: pixabay.com

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi au convenit duminică, la Cairo, să crească exportul de cereale româneşti pe piaţa egipteană. Preşedintele El-Sisi a mulţumit pentru sprijinul în evacuarea din Ucraina a peste 1.000 de studenţi egipteni anul trecut şi pentru facilitarea exportului de cereale ucrainene în Egipt.

Guvernul a transmis: “Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, la Cairo, cu președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi.

Întrevederea, care a avut loc la Palatul prezidențial Al-Ittihadiya, a vizat teme precum cooperarea bilaterală în domenii economice și sociale, dar și impactul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Președintele egiptean a mulțumit, cu această ocazie, pentru sprijinul acordat de România în evacuarea din Ucraina a celor peste o mie de studenți egipteni repatriați anul trecut, precum și pentru facilitarea exportului de cereale ucrainene pentru Egipt.

În acest context, premierul român a evidențiat nevoia de a sprijini fermierii români prin accesul la producția de îngrășăminte din Egipt necesare culturilor agricole. Totodată, părțile au convenit să crească exporturile de cereale ale fermierilor români pe piața egipteană.

Cei doi înalți oficiali au subliniat importanța strategică a relației reciproce, care permite valorificarea poziției geostrategice a României în UE și a Egiptului ca poartă de intrare în Africa și Orientul Mijlociu.

Din această perspectivă, a fost analizat impactul invadării Ucrainei de către Rusia asupra securității regionale și globale.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate și aspecte privind procesul de pace în Orientul Mijlociu și rolul României în facilitarea unui mediu propice în acest sens.

Părțile au convenit să dezvolte cooperarea la nivel politic și tehnic, în beneficiul ambelor state.”

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat