Update articol:

Clasamentul FT “Tech Cities of the Future”: Bucureștiul este unul dintre orașele tehnologiei viitorului, ocupând locul 7 în Europa

Bucureștiul se află între primele zece oraşe „Tech Cities of Future” din Europa, pentru 2020/21, potrivit studiul fDIntelligence (Financial Times) şi TNW. Capitala românească ocupă locul 7, obţinând astfel cel mai mare punctaj  din Europa Centrală și de Est. Alte cinci orașe – Varșovia (nr. 15), Sofia (nr. 20), Praga (nr. 22), Tallinn (nr. 23) și Cracovia (nr. 24) sunt în top 25.
 
Răzvan Nicolescu,  Energy&Resources Industry Leader, Deloitte Central Europe, ne-a declarat: “Mă bucură această recunoștere internațională a capitalei României. Țara noastră şi, implicit, Bucureştiul au un potențial uriaș. Depinde de noi să îl valorificăm. La Deloitte avem în București sute de consultanți pe zona de tehnologie care oferă consultanță din România în întreagă Europă. La intrarea în țară, pe aeroportul Otopeni, ar trebui scris: «Bine ați venit în orașul viitorului nr.1 în tehnologie din Europa Centrală și de Est»”. 
 

Clasamentul european este condus de Londra, urmat de Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen și București.

Bazat doar pe rentabilitate, Skopje conduce clasamentul, urmat de Iași și Cluj-Napoca în România.

Clasamentul “Tech Cities of the Future”, alcătuit de FT în premieră, se concentrează pe găsirea acelor orașe europene cu cele mai promițătoare perspective de investiții în start-upuri, tehnologie și inovare. Clasamentul marchează prima colaborare dintre fDi (Financial Times) cu TNW, o companie media, evenimente și informații, axată pe noile tehnologii și start-up-uri. Topul european a fost anunţat în cadrul Conferinței Ecosystem TNW din 25 iunie.
 
Pentru a crea o listă scurtă pentru fDi și TNW Tech Cities of the Future 2020/21, divizia de informații fDi Intelligence de la Financial Times a colectat date folosind instrumentele FDI online specializate – fDi Benchmark și fDiMarkets, precum și alte surse. Datele au fost colectate pentru 76 de locații, folosind cinci categorii: potențial economic, inovație și atractivitate, performanța ISD, eficiența costurilor și mediul de afaceri pentru start-up-uri.

Locațiile au fost evaluate până la maximum 10 puncte pentru fiecare set de date, care au fost ponderate cu importanța procesului de luare a deciziilor ISD pentru a compila clasamentul subcategoriilor. În plus, sondajele au beneficiat şi de a șasea categorie, Strategia ISD, pentru care au fost înregistrate 50 de observații. Locațiile care s-au clasat între primele 20 din această ultimă categorie au primit puncte bonus, ceea ce a contribuit decisiv la scorul lor general. Împreună, clasamentele subcategoriilor de date și clasamentul Strategiei FDI alcătuiesc clasamentul global FDi și TNW Tech Cities of the Future 2020/21.

BVB | Știri BVB

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (11/08/2022)

Convocare AGA O & E 15.09.2022

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S 1 2022 si detalii videoconferinta

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (11/08/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 29 iulie - 10 august 2022

BRK Argint Turbo Short 20.8 (BKSLVTS5) (11/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 11 si 12 August 2022