Update articol:

Claudiu Năsui: Până acum în 2020, statul s-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă

Problema îndatorării publice nu s-a terminat odată cu guvernul Dăncilă, spune deputatul USR Claudiu Năsui, menţionând că, până acum în 2020, statul s-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă.

Acesta precizează: “Doar în luna ianuarie, statul ne-a mai îndatorat pe fiecare cu încă 1.000 de lei. Problema îndatorării publice nu s-a terminat odată cu guvernul Dăncilă.

Anul trecut în martie, guvernul Dăncilă se împrumuta de pe piața externă cu aproximativ 3 miliarde de euro și încă aproximativ 3 miliarde de lei pe cea internă pentru a putea acoperi cheltuielile pe care tot ei le-au explodat.

Anul acesta, deja din luna Ianuarie, statul ne-a mai împovărat pe fiecare cu încă o datorie de aproximativ 1.000 de lei per capita. Vom munci până la 30 de ani pentru a acoperi această datorie. Banii noștri de taxe se vor duce pe dobânzi și pe rate în loc să meargă spre investiții și servicii.

Până acum în 2020, statul s-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă.

Dacă deficitul se tot adâncește, cheltuielile statului tot cresc, iar banii noștri nu fac altceva decât să acopere datorii vechi prin acumularea de datorii noi, nu este de mirare că nu ajungem nicăieri.

Nu este de mirare că plătim cele mai mari taxe pe salariul minim din UE și că avem printre cele mai proaste servicii publice.

Indiferent de culoarea politică, ar trebui să agreăm că a trăi pe datorie nu este în regulă pentru România și pentru generațiile următoare.

Datoriile se plătesc tot pe spinarea noastră. În momentele acestea când economia globală se pregătește pentru o potențială criză, noi ne lăfăim pe banii contribuabililor în loc să strângem cureaua și să ne facem rezerve pentru zile grele. Este îndeajuns că avem de acoperit un deficit enorm. Să nu ne mai împovărăm și cu alte datorii doar de dragul populismelor electorale”.

Scandal între Daniel Zamfir şi Florin Cîţu: Zamfir – Cîţule, nu scapi! Se strânge laţul; Cîţu: Zamfir, să-ți fie rușine! Limbajul inginerului Zamfir este nedemn pentru orice cetățean, dar mai ales pentru un senator

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative