Update articol:

Scandal între Daniel Zamfir şi Florin Cîţu: Zamfir – Cîţule, nu scapi! Se strânge laţul; Cîţu: Zamfir, să-ți fie rușine! Limbajul inginerului Zamfir este nedemn pentru orice cetățean, dar mai ales pentru un senator

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu nu s-a prezentat astăzi, la audierile din Comisia Economică şi Comisia de Buget din Senat, unde a fost invitat să discute despre „impactul major al politicii de creditare a Ministerul Finanţelor, respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum şi alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanţelor”.

Florin Cîţu şi-a motivat absenţa prin faptul că Ministerul Finanţelor Publice nu se ocupă de politica de creditare a ţării şi nici  de contractarea de datorie publică, alte instituţii, respectiv băncile comerciale, ocupându-se de politica de creditare.

Florin Cîţu a scris pe Facebook:

„Lecție de bun simt și puțin despre economie. De câteva luni sunt atacat într-un mod complet suburban de mai mulți PSD-iști în frunte cu inginerul Zamfir, seful comisiei economice din Senat (?).  Până acum nu am reacționat direct. Am prezentat doar informațiile economice. Limbajul inginerului Zamfir este nedemn pentru orice cetățean dar mai ales pentru un senator în Parlamentul României. Am decis să nu mai am niciun fel de comunicare cu aceasta persoană. Zamfir, să-ți fie rușine! Am atașat invitația care arata un analfabetism economic greu de imaginat la acest nivel și răspunsul meu pentru semnatari”.

Acum câteva ore, senatorul Zamfir a scris:

„LAŞ ȘI TICĂLOS
Azi (n.r. ieri), la ora 18.18, adică la două ore de la terminarea programului, domnul Cîţu trimite un fax prin care anunță că nu vine mâine dimineață la audiere pentru că nu are ce să răspundă, întrucât Ministerul Finanțelor nu contractează împrumuturi(sic!)Omul nostru e praf și făcut în pantaloni, asta e clar. Mă întreb totuși, cât tupeu să aibă să ceară el audierea lui Grindeanu, Tudose, Dăncilă, când el, ministrul în funcție, refuză să vină în fața Parlamentului? Cîţule, nu scapi! Așa cum am aflat că primești comisioane în off-shore, vom afla curând și pentru cine ai făcut tu împrumuturile de 4 miliarde de euro…
Se strânge laţul, Cîţule!”