Update articol:

Clotilde Armand, reacţie la acuzaţiile că ar fi expus statui reprezentând draci în pielea goală: “Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București” (foto)

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, reacţionează la acuzaţiile că ar fi expus în holul instituţiei statui reprezentând draci în pielea goală, spunând că sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București, expoziție organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși.

Clotilde Armand a scris: “Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic.
Avocatul fostului primar și șeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: ”Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand”, ”Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!”. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici ”Drăcoaice” și nici ”înconjurată de drăcoaice”. Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește.

PS: Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Comuniștii au vrut să-i dărâme ”Coloana fără de sfârșit” de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ”decadentă” și au refuzat moștenirea lui.
PPS: În imagini sunt lucrările despre care unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”.

Avocatul Mihai Drăgan, care a publicat iniţial fotografiile, a scris:

“Poate vă amintiți celebrul scandal de la Institutul Cultural Român, care a organizat la New York, în 2008 (reprezentând România), un vernisaj care o înfățișa pe Fecioara Maria în măturător REBU, un măgăruș cu zvastică lângă elemente culturale israeliene șamd.
Azi, în holul Primăriei Sector 1, Dna Primar Armand Clotilde Marie Brigitte a amplasat sculpturile alăturate! Sunt eu cârcotaș?!”

După reacţia lui Clotilde Armand, Mihai Drăgan a scris: “Dacă dorea să onoreze Opera lui Brâncuși, poate ar fi fost potrivit pentru Dna Primar să expună în holul Primăriei Sector 1 sculptură “Domnișoară Pogany”! Îi spune dl Dacian Cioloș unde se află, pentru că a făcut chetă publică și a cumpărat-o! Sau doar a făcut chetă și atât?!
Dna Primar al Sectorului 1 susține că nu știm noi ce înseamnă artă, dar știe Domnia Sa!
Da, ce să spun?!
Niciodată nu aș aprecia cerceii Domniei Sale, indiferent cât de elegant aș încerca să fiu! Prefer podoabele fine și neostentative. La fel și cu arta. Dar poate nu am eu gusturi…
P.S. Să compari “lucrările” astea cu operele lui Brâncuși, Doamne Ferește! Chiar și când încearcă să dreagă lucrurile, Doamna Primar pare că batjocorește tot ce este românesc!”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 septembrie 2021

ERSTE GROUP TURBO LONG 0.10/30.80/31.30 (EBEBSTL44) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:25 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

EB EBS TURBO SHORT 0,1/46,5/46 (EBEBSTS36) (27/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 28 si 29 Septembrie 2021

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014