Update articol:
Acordul acoperă relația Deutsche Bank cu Epstein și relațiile bancare corespondente cu Danske Bank Estonia și FBME Bank

CNBC: Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari, pentru legăturile cu infractorul sexual Jeffrey Epstein

Autorităţile de reglementare financiară din New York au amendat banca germană Deutsche Bank cu 150 de milioane de dolari ”pentru deficiente semnificative de conformitate” în relaţiile cu Jeffrey Epstein, investitorul – acum mort –  acuzat de trafic sexual cu copii, precum şi cu două bănci cliente, relateză CNBC.

Departamentul pentru Servicii Financiare din Statul New York a anunțat că Deutsche Bank, care a fost de acord să plătească amenda, „nu a reușit să monitorizeze în mod corespunzător activitatea contului desfășurat în numele infractorului sexual înregistrat, în ciuda informațiilor publice ample despre despre comportamentul infracțional anterior al domnului Epstein”.

Marele acord vine la câteva zile după ce concubina lui Epstein, Ghislaine Maxwell,  fost arestată pentru acuzaţii federale potrivit cărora aceasta l-a ajutat să aibă acces la  fete minore pentru ca el să poată avea relaţii intime cu ele şi să le abuzeze.

Statul a declarat că este prima acțiune de executare de către o autoritate de reglementare a unei instituții financiare pentru relațiile cu Epstein.

Acordul acoperă relația Deutsche Bank cu Epstein și relațiile bancare corespondente cu Danske Bank Estonia și FBME Bank.

Conform CNBC, Deutsche Bank a menținut o relație cu Epstein, precum și cu „persoane și entități conexe, din august 2013 până în decembrie 2018”, când banca a încheiat relațiile cu el, după ce Miami Herald a publicat o serie de articole  despre un acord federal de neurmarire penală pe care Epstein l-a obținut în 2008 în Florida. De-a lungul timpului, banca germană a gestionat peste 40 de conturi legate de Epstein și persoane și entități conexe.

Departamentul de servicii financiare a spus că, din cauza eșecului de supraveghere al băncii cu Epstein, „banca a procesat sute de tranzacții în valoare totală de milioane de dolari care, cel puțin, ar fi trebuit să impulsioneze o examinare suplimentară în lumina istoriei domnului Epstein.”

Aceste tranzacții includ plăți către persoane despre care s-a presupus că au fost conspiratorii lui Epstein în abuzuri sexuale ale femeilor minore, decontări în valoare de peste 7 milioane de dolari și plăți către firme de avocatură de peste 6 milioane de dolari „pentru ceea ce par a fi fost cheltuielile legale a domnului Epstein și ale conspiratorilor săi ”, a spus departamentul de servicii financiare.
 

Alte plăți s-au efectuat către „modele rusești, plăți pentru școlarizarea femeilor, cheltuieli de hotel și chirie și  direct la numeroase femei cu nume din Europa de Est”, potrivit departamentului.

De asemenea, s-au remarcat „retragerile periodice bănești suspecte ale lui Epstein – în total, peste 800.000 de dolari, în aproximativ patru ani”, a spus departamentul.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021