Update articol:

CNBC: Vaccinul contra coronavirusului, dezvoltat de Universitatea Oxford, în parteneriat cu AstraZeneca, arată un răspuns imun pozitiv, în studiul incipient

Un potențial vaccin contra coronavirusului, dezvoltat de Universitatea Oxford din U.K., a produs un răspuns imun puternic la un procedură umană uman, în stadiu incipient, potrivit datelor publicate luni în jurnalul medical The Lancet.

Cercetătorii din Oxford, în parteneriat cu gigantul farmaceutic AstraZeneca, numesc  vaccinul lor experimental ChAdOx1 nCoV-19. Acesta combină materialul genetic al coronavirusului cu un adenovirus modificat despre care se știe că produce infecții la maimuţe. Procesul în faza 1 a avut mai mult de 1.000 de participanţi.

Profesorul Adrian Hill, director al Institutului Jenner al Universității Oxford, a declarat luni la CNBC că răspunsul imun puternic înseamnă că vaccinul este probabil să ofere protecție împotriva virusului, deși nimic nu este garantat. El a spus că oamenii de știință speră să înceapă studiile umane în Statele Unite în următoarele săptămâni.

„Folosim vaccinul cu o singură doză și două doze”, a spus el pentru „Worldwide Exchange”, adăugând: “Se pare că ambele oferă răspunsuri imune utile chiar dacă după doua doze vedem răspunsuri imune mai puternice”.

Vaccinul dezvoltat de Oxford este unul dintre cele peste 100 dezvoltate  în întreaga lume pentru Covid-19, care a infectat peste 14 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 606.206, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cel puțin 23 dintre ele sunt deja în studii umane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Săptămâna trecută, firma biotecnologică Moderna a anunţat date promițătoare cu privire la vaccinul său contra coronavirusului, spunând că a generat un răspuns imunitar „robust”. Acest proces a inclus 45 de participanți sănătoși.

AstraZeneca lucrează cu partenerii din industrie pentru fabricarea și distribuirea a 2 miliarde de doze de vaccin dezvoltate cu Oxford.

În timp ce datele de la Oxford sunt promițătoare, oamenii de știință avertizează că rămân întrebări cu privire la modul în care organismul uman răspunde după ce a fost infectat cu virusul. Răspunsurile, spun ei, pot avea implicații importante pentru dezvoltarea vaccinului, inclusiv cât de repede poate fi oferit publicului.

O întrebare critică în rândul oamenilor de știință este dacă anticorpii produși ca răspuns la Covid-19 oferă protecție împotriva infectării din nou.

Oamenii de știință speră ca anticorpii să ofere un anumit grad de protecție împotriva Covid-19, dar nu pot spune asta definitiv deoarece virusul a fost descoperit pentru prima dată în urmă cu doar șase luni. Nu a fost studiat în profunzime și se pare că unii pacienți au fost reinfectați după recuperarea de Covid-19.

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (23/09/2021)

Oferta Publica de Cumparare - 29.09 - 12.10.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii