Update articol:

Coaliția pentru Dezvoltarea României deschide dialogul cu Guvernul pe teme fiscale prioritare

Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR

Grupul de lucru fiscalitate din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) a avut o întrevedere cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu, pentru a detalia prioritățile în materie fiscală, dar și pentru a evalua sincronizarea acestora cu obiectivele Ministerului și a discuta maniera de lucru pentru atingerea acestora.

Prioritățile CDR în materie fiscală vizează stabilitatea și predictibilitatea măsurilor fiscale, digitalizarea ANAF, menținerea cotei unice, reintroducerea plafonului la contribuțiile de asigurări sociale, stimularea activității de cercetare-dezvoltare prin operaționalizarea stimulentelor fiscale deja prevăzute în legislație, eliminarea plafonului la cesiunea de creanțe.

Prioritatea pe termen scurt este adoptarea proiectului de modificare a Codului fiscal care conține măsuri îndelung discutate, analizate și agreate cu mediul de afaceri în ultimii trei ani, printre care: introducerea consolidării fiscale, IFRS 16, dar și a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală care reprezintă un pas important în echilibrarea relației dintre contribuabili si autoritățile fiscale. CDR a subliniat importanța acestor modificări și a solicitat susținerea Guvernului pentru adoptarea lor cu celeritate în Parlament, proiectele aflându-se la Comisia buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților.

„Ne-am bucurat să constatăm deschiderea domnului Ministru Cîțu la dialog și preocuparea de a identifica soluții sustenabile pe termen lung pentru România. Totodată, salutăm faptul că una dintre prioritățile mediului de afaceri, respectiv înlocuirea termenului de 15 martie cu 25 mai pentru depunerea Declarației unice, s-a și pus în practică pentru anul 2020 și avem speranța că acesta va deveni noul termen stipulat în Codul fiscal”, a declarat domnul Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR.

Atât Ministerul Finanțelor Publice cât și reprezentanții grupului de lucru pe fiscalitate al CDR au considerat utilă continuarea dialogului și au recunoscut importanța realizarii studiilor de impact ca fundament al unor măsuri viabile, în beneficiul României.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate