Update articol:

Coaliția pentru Dezvoltarea României solicită suspendarea măsurilor din OUG 114 până la finalizarea discuţiilor cu mediul de afaceri

Ramona Jurubiță, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Ramona Jurubiță, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Coaliția pentru Dezvoltarea României a transmis, astăzi, un comunicat de presă prin care întreabă autorităţile dacă măsurile din OUG 114 pot fi suspendate până la finalizarea discuţiilor cu mediul de afaceri.         

CDR susţine: “Dincolo de efectele nefaste ale OUG 114, rămâne o întrebare deschisă pe care o vom adresa tuturor decidenților: există disponibilitatea de a suspenda aceste măsuri până la identificarea, în urma dialogului, a unor soluții pertinente? CDR este pe deplin pregătită pentru o discuție amplă privind sustenabilitatea bugetară, sistemul fiscal din România și legătura acestuia cu competitivitatea firmelor”.

Ramona Jurubiță, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, spune: „Mandatul meu, de a asigura coordonarea CDR pentru următoarele șase luni a început sub auspiciile unor schimbări de legislație care nu au făcut obiectul niciunei consultări cu mediul de afaceri, dar care au afectat profund zone importante ale economiei. Ca urmare a scrisorilor noastre s-au deschis câteva canale de comunicare pe care le considerăm un început de dialog, atât din partea unor ministere, cât și din partea unor partide politice. În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri și de aceea înnoim apelul public, tuturor celor care au primit analiza noastră, să fie deschiși la dialogul cu mediul de afaceri pentru a limita impactul acestor prevederi.  Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluții economice care să asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investiții esențiale pentru România.”

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) a transmis, la finalul lunii ianuarie,  o scrisoare tuturor instituțiilor cu rol legislativ sau de reglementare din România, cu solicitarea de a reanaliza pertinența măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018. https://financialintelligence.ro/coalitia-pentru-dezvoltarea-romaniei-este-deosebit-de-important-ca-guvernul-sa-reflecteze-la-riscul-sistemic-pe-care-il-poate-induce-economiei-prin-oug-114-2018/

În sprijinul acestei solicitări, CDR  a prezentat detalii din perspectiva celor mai importante domenii afectate precum energie, telecomunicații, sectorul bancar sau sistemul de pensii private, dar și al impactului la nivelul cetățenilor.

 

Coaliția pentru Dezvoltarea României: „Este deosebit de important ca Guvernul să reflecteze la riscul sistemic pe care îl poate induce economiei, prin OUG 114/2018”

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020

AAGES S.A. (AAG) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/12/2020)

Modificari de reprezentare incepand cu 1 decembrie 2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (02/12/2020)

Schimbare componenta CA al SAI Tradeville Asset Management SA