Update articol:

Cocktail Holidays mizează pe destinațiile Sharm el Sheikh, Hurghada și Antalya pentru sărbătorile de iarnă 2019 și primăvara 2020

  • Sezonul  2020 aduce, în premieră, tururi gastronomice în Thailanda și un zbor charter spre Dalaman, Turcia

Sharm el Sheikh, Hurghada și Antalya sunt destinațiile pe care mizează turoperatorul Cocktail Holidays pentru sărbătorile de iarnă 2019 și primăvara 2020, cererea pentru vacanțe în destinații calde și la cel mult trei ore de zbor de București fiind în creștere cu 45% față de anul trecut. Noutatea sezonului este Hurghada, reintrodusă în portofoliul destinațiilor Cocktail Holidays, cu zboruri charter de la București, dar și la de la Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă.

Zborurile charter sunt programate de Crăciun, Revelion și în prima parte a lunii ianuarie, în sezonul de iarnă, și din martie până în iunie, atât pentru Sharm el Sheikh, cât și pentru Hurghada. Cursa charter pentru Antalya este programată de Revelion.

“Destinațiile cu temperaturi ridicate sunt preferatele românilor iarna. Este motivul pentru care am introdus mai multe zboruri charter în decembrie și ianuarie spre Egipt. Pe de altă parte, Sharm el Sheikh și Hurghada încep să devină la fel de populare cum e Antalya pentru români, și sunt căutate pentru sistemul all inclusive, pentru excursiile opționale cu multă adrenalină, pentru shopping”, declară Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.   

În perioada în care la București se organizează târgul de turism – ediția de toamnă, unele vacantele  din portofoliul Cocktail Holidays pot fi cumpărate cu o reducere de până la 60% de pe site-ul turoperatorului. Pachetele pentru Revelionul 2020 în Antalya pornesc de la 637 de euro/persoană, în timp ce ofertele pentru Sharm el Sheikh costă de la 863 de euro/persoană. Pentru Hurghada mai sunt disponibile pachete numai de la Cluj-Napoca, de la 741 de euro/persoană. O vacanță de Revelion în Dubai costă de la 1.041 de euro/persoană, cu zbor de la București, și de la 1.183 de euro/persoană cu zbor de la Cluj-Napoca, iar în Cipru, de la 459 de euro/persoană cu zbor de la București și de la 543 de euro/persoană cu zbor de la Cluj-Napoca, potrivit aceleași surse.

În afară de Sharm el Sheikh, Hurghada și Antalya, Cipru, Dubai, turiștii au mai căutat pentru vacanța de Revelion Thailanda, unde temperaturile sunt, de asemenea, ridicate, dar și Lisabona (pentru petrecerile în ritm de fado și samba), ori alte orașe europene unde se organizează concerte în aer liber și program de artificii.

Vânzări mai mari cu 15% s-au înregistrat anul acesta și pentru vacanțele în orașele europene unde se organizează târgurile de Crăciun, de la finalul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie. Turiștii au ales Atena, Istanbul, Praga, Viena, Barcelona, Roma, Lisabona și cele două circuite la New York, organizate în premieră de Cocktail Holidays.  Cea mai ieftină vacanță la piețele de Crăciun, de trei nopți, cu zbor și toate taxele incluse, a costat 325 de euro/persoană.

Oferta de chartere pentru vara viitoare cuprinde Turcia: Antalya, Bodrum și Dalaman, în premieră pentru sezonul 2020, pentru scurtarea timpului de transfer spre Marmaris, Grecia, Spania, Cipru, Emiratele Arabe Unite, iar cea de circuite Japonia, Madeira (pentru Carnavalul 2020 și Festivalul Florilor), și, în premieră, tururi gastronomice în Thailanda, care îi introduc pe turiști în aromele, gusturile și texturile excepționale thai.

“În sezonul 2019, datorită cererii crescute, am suplimentat numărul de locuri pentru Zakynthos, Heraklion, Chania, atât la București, cât și la Cluj-Napoca, dar și pentru Antalya – destinația de suflet a românilor. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat pentru Turcia, aproximativ 120%, Egipt 85%, Emiratele Arabe Unite 35%”, precizează Dan Goicea.

Cocktail Holidays încheie anul cu un volum de vânzări de aproximativ 25 de milioane de euro, în creștere cu aproximativ 40% față de 2018, și mai mult de 35.000 de turiști deserviti, în creștere cu 35% față de anul trecut.

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 26 ani, compania care îl deține, Prompt Service Travel Company, fiind înființată în 1993. Compania și-a început activitatea oferind turiștilor vacanțe cu zboruri charter în Grecia – Creta, în prezent operând peste 25 de destinații din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Anual organizează circuite culturale, istorice, tematice, dar și vacanțe în destinații exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.

BVB | Știri BVB