Update articol:
345 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Codîrlaşu (CFA): Dacă nu vom reuşi să stopăm criza medicală vom reintra în “lockdown” complet

pixabay.com pixabay.com

România va reintra în ‘lockdown’ complet dacă nu va reuşi să stopeze criza medicală, iar o a doua instituire a stării de urgenţă va avea un impact puternic negativ asupra economiei, a afirmat, miercuri, preşedintele CFA România, Adrian Codîrlaşu.

“După cum vedem, inclusiv datele de astăzi (miercuri, n.r.), indică o revenire a acestei crize medicale a infectărilor cu coronavirus, iar din păcate evoluţia economică va depinde de un factor neeconomic şi anume de această criză medicală. Dacă nu vom reuşi să stopăm criza medicală vom reintra în lockdown complet şi o a doua instituire de stare de urgenţă va avea un impact puternic negativ asupra economiei. De aceea, va avea un impact asupra evoluţiei economice viitoare cum gestionăm această criză acum”, a spus Codirlaşu la conferinţa “România, Încotro? Economia în Era Covid 19 Perspective economice & Digitalizare”, potrivit Agerpres.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că 345 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 22.760 de îmbolnăviri.

Analiştii CFA România anticipează, pentru acest an, un deficit al bugetului de stat de 8,5% şi o rată a şomajului la final de an de 7,8%.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, în jur de 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală.

Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8989 lei pentru un euro, în timp ce, pentru următoarele 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9424 lei.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022