Update articol:
OPINII

Codrin Scutaru, McGuireWoods Consulting: “Rundele de alegeri din 2019 – adevăratele provocări pentru președinția României la Consiliul UE”

România tocmai a preluat conducerea Consiliului European, într-un moment în care țara și guvernul său sunt criticate de oficialii UE pentru presupusă corupție și suprimarea unei justiții independente, iar UE are de înfruntat problema Brexit, arată McGuireWoods Consulting, care prezintă opiniile lui Codrin Scutaru, managing director al sucursalei din România a companiei, și a Nadiei Crișan, senior vice president McGuireWoods Washington.

Codrin Scutaru observă: “Adevărata provocare este că România se va confrunta cu două runde de alegeri în 2019 – alegerile pentru Parlamentul European din mai, în timpul președinției Consiliului UE , și alegerile pentru președinție, care probabil vor fi organizate în noiembrie. Menținerea coeziunii dintre principalii factori de decizie în acest an politic va fi o provocare atât pentru președinte, care este în prezent susținut pentru un nou mandat de partidul de opoziție PNL, cât și pentru coaliția de guvernământ formată din partidul de conducere PSD și liberal-democrații de la ALDE”.

El adaugă: “Din punct de vedere economic, strategia guvernului de implementare a creșterii bazată pe salarii (wage-led growth) este o provocare pe termen scurt. Un echilibru între noua povară fiscală pentru marile companii și continuitatea creșterii economice ar trebui să se găsească în cele din urmă după dialogul dintre părți. Un cadru economic mai stabilit este necesar în 2019 pentru a compensa frenezia electorală politică – aceasta va fi principala provocare a guvernului pe frontul economic “.

Nadia Crișan adaugă: “România și acest guvern merită o șansă. Aceasta este mentalitatea noastră în SUA. Chiar și aici, mulți americani se opun lui Donald Trump, dar acceptă că este ales legitim președinte al S.U.A. Dacă împărtășim aceleași valoril ca aliații noștri, același lucru trebuie să se aplice atunci când vorbim despre România și guvernul său”.

Codrin Scutaru a fost fost secretar de stat la Ministerul Muncii din România și consilier pentru afaceri europene. Scutaru a fost, de asemenea, consilier pentru politica socială la Biroul Primului Ministru și consilier al Secretarului de Stat pentru Educație

Nadia Crișan a ocupat anterior funcția de prim secretar la Ambasada României la Washington, unde a fost responsabilă pentru promovarea politicilor și intereselor României și întărirea relațiilor cu investitorii americani în România.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat