Update articol:

Comisia Europeană aprobă ajutorul de 73 milioane de euro acordat de autorităţile italiene operatorului aerian Alitalia

sursa Facebook. Comisia Europeana

Comisia Europeană consideră că sprijinul de 73,02 milioane de euro acordat de autorităţile italiene operatorului aerian Alitalia este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Măsura este menită să compenseze pagubele suferite pe 19 rute de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), în perioada 16 iunie – 31 octombrie 2020, a apreciat marţi Executivul comunitar.

“În urma analizei cantitative, transmisă de autorităţile italiene, s-au identificat pagubele provocate de măsurile de izolare impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei şi, prin urmare, compensaţiile nu depăşesc ceea ce este necesar pentru remedierea prejudiciului pe acele rute”, a afirmat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă.

În septembrie, Comisia Europeană a dat undă verde sprijinului de stat de 199,45 milioane de euro acordat operatorului aerian italian.

Alitalia, pe care autorităţile de la Roma vor să o renaţionalizeze, este subiectul a două investigaţii ale Executivului comunitar pentru împrumuturile de 1,3 miliarde de euro obţinute de compania aeriană în 2017 şi în 2019.

“Investigaţiile noastre privind sprijinul anterior de care a beneficiat Alitalia sunt în derulare şi suntem în contact cu autorităţile de la Roma privind planurile lor şi respectarea reglementărilor UE”, a declarat Margrethe Vestager.

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia cu o flotă de aproape 100 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (18/01/2021)

Informatii cu privire la perioada inchisa tranzactionarii: 23 ian - 22 feb 2021

STK EMERGENT (STK) (18/01/2021)

Schimbare denumire administrator STK Emergent