Update articol:

Comisiile de buget audiază 22 de candidați pentru Curtea de Conturi; Ioan Gheorghe Țară, membru neexecutiv în Consiliul ASF, și Marian Petrache, președintele CJ Ilfov, doresc posturi de consilieri de conturi

Membrii Comisiilor de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor îi vor audia, luni, de la ora 14,00, pe candidaţii la funcţiile vacante de consilier la Curtea de Conturi, un vicepreşedinte – Autoritatea de Audit – şi cinci membri.

VEZI LISTA DE Candidati inscrisi

Pe listă, sunt înscriși 22 de candidați, printre care parlamentarii Niculae Bădălău (Candidat pentru vicepreședinte Autoritatea de Audit), Sorin Lazăr (pentru consilier de conturi), Viorel Arcaș (pentru vicepreședinte Autoritatea de Audit și pentru consilier de conturi), președintele CJ Ilfov Marian Petrache (pentru consilier de conturi), Ioan Gheorghe Țară, membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (pentru consilier de conturi).

Fiecare candidat va primi din partea celor două Comisii de buget un aviz, care va fi supus votului plenului Parlamentului.

PNL a decis să o susţină pe Claudia Boghicevici, auditor public extern Curtea de Conturi și fost ministru al Muncii în 2012, pentru un mandat de consilier la Curtea de Conturi, iar preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are “nicio problemă în a-l susţine pe Niculae Bădălău” pentru o astfel de funcţie, potrivit Agerpres

Nicu Marcu, numit miercurea trecută de Parlament în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat că renunţă la postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Pe surse, au circulat informații că, în locul lui Nicu Marcu, va fi numit Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, al cărui mandat la Curtea de Conturi expiră în acest an.

În adresa transmisă Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Nicu Marcu preciza că îşi depune demisia, începând din 24 iunie, din funcţia de consilier de conturi – vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Parlamentul se va reuni, marţi, în şedinţă comună pentru numirea unor membri la Curtea de Conturi.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (10/07/2020)

Initierea programului de rascumparare de actiuni

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (10/07/2020)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune