Update articol:
Comisiile de specialitate audiază candidații pentru postul de vicepreședinte ASF

Gabriel Grădinescu, votat în Comisii pentru postul de vicepreședinte ASF (Actualizare)

ACTUALIZARE

Gabriel Grădinescu, în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, a primit cele mai multe voturi în Comisiile de specialitate din Parlament, pentru preluarea postului de vicepreședinte ASF. Acesta a primit 29 de voturi pentru.

Constantinoiu Vicențiu a avut 12 voturi pentru, Mancaș Cătălin – 0 voturi pentru, Adrian Mitroi- 12 voturi pentru, Cătălina Sava- 20 voturi pentru, Ioan Țară – un vot pentru.

*Mircea Oancea și Andrei Stamatian nu s-au prezentat, potrivit unor surse

Comisiile economice și de buget din Senat și Camera Deputaților audiază astăzi candidații pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) responsabil cu piața de capital, după ce Marius Bota a renunțat la acest fotoliu, după ce a fost validat de Parlament.

Cei opt candidați, ale căror înscrieri au fost validate sunt: Constantinoiu Vicențiu (angajat al ASF Sectorul Instrumente și Investiții Financiare – Direcția Supraveghere și Control, în cadrul Serviciului Control Entități Reglementate), Grădinescu Gabriel (actualmente membru neexecutiv în Consiliul ASF), Mancaș CătălinMitroi Adrian(lector universitar, expert în economie comportamentală), Oancea Mircea(fost președinte CSSPP), Sava Cătălina Claudia (director Direcția Supraveghere și Control pentru piața de capital în ASF), Stamatian Andrei-Liviu (prim-vicepreședinte CEC Bank), Țara Ioan Gheorghe.

Se pare că Mircea Oancea și Andrei Stamatian nu s-au prezentat la audieri, potrivit unor surse, care mai spun și că o a noua candidatură, a lui Radu Toia, a fost respinsă pe motiv că a fost depusă cu întîrziere.

Cotat cu șanse este Gabriel Grădinescu, actualmente membru în Consiliul ASF ca membru neexecutiv, potrivit mai multor surse din piață.

Acesta a fost întrebat ce reprezintă un acţionar semnificativ, care sunt instrumentele în care se poate investi şi care sunt serviciile oferite de instituţiile financiare, însă Ioan Cupşă a intervenit, menţionând că jocurile sunt făcute pentru candidatul audiat şi a oprit seria de întrebări pentru acesta, deoarece “nu trebuie să le fie insultată inteligenţa”.

Gabriel Grădinescu are o experiență managerială de peste 20 de ani în sectorul bancar, potrivit HotNews. Din februarie 2006 și până în prezent ocupă funcția de director Bancpost, sucursala Vrancea, iar înainte a fost director, economist și manager în cadrul Raiffeisen, agenția Focșani.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020