Update articol:

Compania Berkshire a lui Warren Buffet înregistrează pierderi de aproape 50 de miliarde de dolari

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Compania Berkshire Hathaway Inc, care aparţine miliardarului Warren Buffett, este lovită din plin de pandemia coronavirusului şi a anunţat astăzi o pierdere netă record de aproape 50 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Pierderea netă pe primul trimestru înregistrată de Berkshire a însumat 49,75 miliarde USD sau 30,653 dolari pe acțiune de clasă A, ceea ce reflectă 54,52 miliarde USD pierderi din investiții, în principal acțiuni comune. Cu un an în urmă, câștigul net a fost de 21,66 miliarde USD, sau 13,209 dolari pe acțiune.

Profitul operațional trimestrial, pe care Buffett îl consideră o măsură de performanță mai bună, a crescut cu 6%, până la 5,87 miliarde de dolari, sau aproximativ 3.624 USD pe acțiune de clasă A, de la 5,56 miliarde de dolari, sau aproximativ 3,388 USD pe acțiune.

Profitul operațional la afacerile Berkshire a scăzut cu 3%, cu scăderi la compania feroviară BNSF, utilități și unități energetice, precum și operațiuni de producție, servicii și vânzare cu amănuntul, cum ar fi Precision Castparts, pe care Berkshire le-a cumpărat în 2016 pentru 32,1 miliarde de dolari.

Buffett a permis ca volumul de cash al Berkshire să urce la 137,3 miliarde USD de la 128 miliarde USD la sfârșitul lui 2019. Acest lucru reflectă incapacitatea miliardarului în vârstă de 89 de ani de a face achiziții de dimensiuni „mari” pentru  conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska și prudență în cumpărarea de acţiuni.

Majoritatea afacerilor Berkshire au fost afectate de pandemie, cu efecte de la „relativ minore la severe”, iar veniturile întreprinderilor considerate „esențiale” au încetinit „considerabil” în aprilie, a spus compania. Vicepreședintele Charlie Munger a declarat pentru The Wall Street Journal, luna trecută, că unele mici afaceri din portofoliul Berkshire s-ar putea închide cu totul.

Indicele Standard & Poor’s 500 a scazut cu 20% în primul trimestru, dar au fost inregistrate căderi mai puternice pe mai multe firme mari din portofoliul Berkshire, inclusiv American Express, Bank of America, Wells Fargo și patru companii aeriene – American, Delta, Southwest și United.

“Istoric, Buffett a fost foarte vizibil în perioadele de criză și i-a încurajat pe investitori să profite de vânzările de pe piață, dar dacă nu vede oportunități chiar și în propriile sale actiuni, ce ar trebui să intelegem?”, a spus Jim Shanahan, analist la Edward Jones & Co din St Louis. Totuși, Shanahan a spus că Berkshire este „la fel de bine poziționată”, reflectând afacerile sale diverse, lichiditatea substanțială și accesul la capital. 

Pandemia l-a forțat pe Buffett să anuleze „Woodstock pentru capitaliști”, un weekend de festivități care, în mod normal, atrage zeci de mii de oameni la Omaha.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021