Update articol:

Compania energetică E.ON susţine planurile Comisiei Europene de a înăspri obiectivele referitoare la climă

E.ON Energie România fuziune cu E.ON Furnizare Gaz
 • Compania energetică E.ON susţine planurile Comisiei Europene de a înăspri obiectivele referitoare la climă şi se concentrează pe furnizarea de soluţii pentru decarbonizarea tuturor sectoarelor economice, informează un comunicat al E.ON.

  Compania intenţionează să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

  “Salutăm iniţiativa Ursulei von der Leyen de a reduce emisiile de seră de la nivelul Uniunii Europene cu 55% până în 2030. Europa îşi demonstrează astfel rolul său de lider în cadrul comunităţii internaţionale şi se angajează în mod clar să respecte Acordul de la Paris din 2015”, a declarat Johannes Teyssen, CEO al companiei E.ON, susţinând astfel planurile Comisiei Europene de a înăspri obiectivele Uniunii în materie de climă.

  Cu peste 1,5 milioane de kilometri de reţea energetică europeană, E.ON este o adevărată “coloană vertebrală” a acestui proiect ambiţios şi se concentrează deja pe furnizarea de soluţii pentru decarbonizarea tuturor sectoarelor economice. “Suntem hotărâţi să luptăm împotriva schimbărilor climatice, să îmbunătăţim viaţa oamenilor şi să creăm un viitor care merită trăit din plin”, a spus Teyssen.

  “E.ON are un rol public central, fiind cel mai mare operator de reţea din Europa implicat în revoluţia energiei verzi. Mai mult, compania intenţionează să reducă emisiile pe care le poate influenţa direct şi să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2040. E.ON îşi va reduce emisiile Scope 1 (emisiile directe ale unei firme) şi 2 (emisiile indirecte ce sunt asociate cu generarea sau achiziţiile de energie) comparativ cu 2019, astfel: cu 75% până în 2030 şi cu 100% până în 2040. E.ON intenţionează să reducă emisiile Scope 3 (toate emisiile indirecte precum cele din activităţile logistice, călătoriile de afaceri ale angajaţilor şi sistemele de distribuţie) cu 50% până în 2030 şi cu 100% până în 2050”, se precizează în comunicat.

  Acest lucru va permite realizarea de soluţii inovatoare atât în segmentul reţelelor energetice, cât şi în domeniul soluţiilor pentru clienţi. Reţelele energetice devin din ce în ce mai inteligente şi pot astfel integra mai multă energie de la vânt şi soare. Cu soluţiile sale inovatoare, E.ON ajută clienţii de toate dimensiunile să utilizeze energia mai eficient, să-şi producă singuri energie regenerabilă şi astfel să-şi reducă amprenta de carbon.

  “Suntem convinşi că acele companii gestionate în mod durabil aduc o contribuţie relevantă societăţii şi au mai mult succes pe termen lung”, a mai spus Teyssen.

  Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

  Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri o propunere de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană până în 2030 în raport cu nivelul din 1990, faţă de un obiectiv fixat în prezent la o diminuare cu 40%, cu scopul de a ajunge la o neutralitate în privinţa emisiilor de carbon până în 2050.

  Această majorare a obiectivului de la 40% la 55%, care ar avea consecinţe pentru sectorul energetic, transporturi sau agricultură, “este prea mare pentru unii şi insuficientă pentru alţii. Însă economia şi industria noastre o vor putea face”, a declarat Ursula von der Leyen în primul său discurs privind starea Uniunii susţinut în Parlamentul European.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014