Update articol:

New York Post: Compania Huawei îi plătește democratului Tony Podesta 1 milion de dolari pentru lobby la Casa Albă

Huawei rezultate financiare primul trimestru 2021 venit

Democratul Tony Podesta, foarte bine conectat la Washington, a primit 1 milion de dolari anul trecut pentru lobby la Casa Albă Biden în numele gigantului chinez de telecomunicații Huawei, potrivit New York Post.

Podesta a început să lucreze pentru Huawei în august, compania încercând să  elimine restricțiile impuse de administrația Trump asupra mărcii.

Fratele lui Podesta este John Podesta, liderul Partidului Democrat, care a fost președintele de campanie al lui Hillary Clinton în 2016, după ce a lucrat în funcţia de  consilier la Casa Albă al președintelui Barack Obama și șef de cabinet al președintelui Bill Clinton.

Conform formularelor publicate recent, Tony Podesta a câștigat 500.000 de dolari făcând lobby la „Biroul Executiv al Președintelui” pe „Probleme legate de serviciile de telecomunicații și probleme comerciale” în al patrulea trimestru al anului 2021.

În al treilea trimestru al anului 2021, Podesta a mai scris că a primit încă 500.000 de dolari de la Huawei pentru a face lobby la „Oficiul Casei Albe” pe „Probleme legate de serviciile de telecomunicații și problemele comerciale”.

Administrația Trump i-a convins pe aliații SUA, inclusiv Australia, Japonia și Marea Britanie, să interzică Huawei să participe la proiecte wireless 5G din cauza temerilor că firma ar ajuta guvernul chinez să supravegheze. În 2020, Departamentul de Comerț Trump a emis linii directoare care interzic oricărui producător de cipuri non-american să furnizeze produse Huawei fără a obține mai întâi aprobarea guvernului SUA.

Washington Post a prezentat luna trecută documente interne PowerPoint ale Huawei marcate „confidențiale” care descriu modul în care compania supraveghează cetățenii chinezi prin mijloace de înaltă tehnologie, inclusiv prin identificarea vocală. Documentele arată că Huawei monitorizează și dizidenții politici, iar prezentarea descrie chiar și modul în care produsele companiei pot ajuta la gestionarea programului deținuților din lagărele de reeducare și muncă din China, potrivit New York Post.

Podesta a petrecut o mare parte din anii 2000 ca o personalitate în Washington DC, până când reputația sa s-a prăbușit în timpul anchetei consilierului special Robert Mueller referitoare la Rusia, din cauza legăturilor sale cu Paul Manafort, un lobbyist republican care a fost unul dintre președinții de campanie ai lui Trump în 2016.

Firma sa de lobby Podesta Group a fost închisă în 2017, deoarece se confrunta cu o investigație federală. Manafort a fost condamnat în 2018 pentru că a ascuns până la 60 de milioane de dolari de la autoritățile fiscale și ulterior a pledat vinovat că a lucrat ca agent străin neînregistrat pentru un partid politic pro-rus din Ucraina.

Podesta a acceptat 1,13 milioane de dolari ca parte a aceluiași proiect ucrainean. De asemenea, nu se înregistrase ca agent străin, dar nu a fost acuzat penal. Podesta nu a răspuns imediat solicitării The Post de a comenta ce a făcut exact ca parte a activității sale de lobby la Casa Albă pe timpul lui Biden în numele Huawei.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014