Update articol:

Compania românească Duraziv, achiziţionată de Saint-Gobain

Compania Duraziv, cel mai mare producător independent de materiale de construcţii din România, a fost achiziţionată de Saint-Gobain, într-o tranzacţie finalizată joi, în care vânzătorii au fost asistaţi de Deloitte Corporate Finance, potrivit unui comunicat remis vineri de compania de consultanţă financiară.

Această achiziţie va creşte cota de piaţă a companiei Saint-Gobain şi va îmbogăţi oferta către clienţii din domeniul construcţiilor, se menţionează în comunicatul Deloitte.

Cei doi fondatori ai Grupului Duraziv, Daniel şi Irina Guzu, au subliniat, după finalizarea tranzacţiei, că vânzarea nu ar fi putut fi încheiată fără sprijinul Deloitte, după ce mai multe încercări anterioare de vânzare au eşuat.

Tranzacţia a fost coordonată de Iulia Bratu, director Corporate Finance, Deloitte România, iar echipa de proiect a fost formată din Marina Nicola, Deputy Director, Cristina Ifrim, Senior Associate, Răzvan Cebuc, Associate, şi Sabina Preda, Associate.

Duraziv este unul din principalii furnizori de soluţii de finisaj din România, cu un portofoliu integrat de adezivi şi mortare, vopsele decorative şi profile metalice. Fondat în 2003, Duraziv a devenit rapid un jucător consacrat în domeniul materialelor de construcţii, ajungând între primii cinci producători din România, în strânsă competiţie cu companii multinaţionale. De asemenea, este prima companie locală care a dezvoltat vopsele ecologice.

Compania multinaţională franceză Saint-Gobain a avut venituri de 38 de miliarde de euro în 2020.

Deloitte România coordonează o practică M&A multidisciplinară, ce include consultanţă M&A, servicii due diligence, consultanţă fiscală şi consultanţă juridică.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023