Update articol:

Compania Unilever nu va mai folosi cuvântul “normal” pentru produsele sale cosmetice şi nu va mai retuşa fotografiile modelelor sale

Compania Unilever a anunţat marţi că a decis să nu mai folosească termenul “normal” pentru produsele sale cosmetice şi să nu mai retuşeze fotografiile modelelor sale, într-o nouă iniţiativă menită a fi mai incluzivă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Grupul britanic, cunoscut pentru marca de săpun Dove şi deodorantele Axe, va şterge cuvântul “normal” de pe toate produsele sale cosmetice şi publicitare, potrivit unui comunicat al companiei.

Unilever intenţionează să promoveze o viziune mai “incluzivă” şi “corectă” după ce a observat că unele persoane s-ar putea simţi discriminate prin utilizarea acestui termen pentru tipurile de păr sau culoarea pielii.

“Cu un miliard de oameni care folosesc produsele noastre de înfrumuseţare şi de îngrijire a pielii, şi chiar mai mulţi care văd reclamele noastre, mărcile noastre au puterea de a schimba viaţa oamenilor”, a declarat Sunny Jain, directorul Unilever Cosmetics.

“Ştim că eliminarea cuvântului ‘normal’ de pe produsele şi ambalajele noastre nu va fi suficientă pentru a rezolva problema, însă este un pas important”, a mai spus el.

Totodată, Unilever nu va mai modifica fotografiile modelelor sale care apar pe ambalaje şi în reclame, fie că este vorba despre forma corpului, înălţime sau culoarea pielii.

Grupul şi-a luat deja angajamentul de a reprezenta mai multe minorităţi în reclamele sale.

Anul trecut, Unilever a decis să-şi redenumească produsele de înfrumuseţare care conţineau cuvintele “fair” (deschis la culoare, blond), “light” (deschis, luminos) şi “white” (alb), după o petiţie în India împotriva cremei de iluminare a pielii “Fair & Lovely”.

Concurentul său L’Oréal a decis în 2020 să elimine cuvintele “alb”, “albire” sau chiar “deschis” de pe ambalajul produselor cosmetice.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)