Update articol:

KMG International: Activitatea din România și regiunea Mării Negre se desfăşoară în condiții normale, procesele operaționale ale Petromidia Năvodari și Vega Ploiești nu au fost perturbate, stocurile de materii prime sunt suficiente

În contextul evenimentelor recente din Kazahstan, activitățile și operațiunile KMG International din România și regiunea Mării Negre s-au desfășurat si se desfăşoară în condiții normale, aprovizionarea cu tiței realizându-se în acord cu graficul de procesare al rafinăriei Petromidia Năvodari, au transmis, acum câteva minute,  reprezentaţii KMG International.

Grupul KMG International este deținut integral de compania nationala de petrol și gaze KazMunayGas Kazahstan.

Potrivit oficialilor KMG International, procesele operaționale ale rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești nu au fost perturbate, stocurile de materii prime destinate procesării fiind suficiente și la nivelurile prognozate de specialiștii din Rompetrol Rafinare. În acest moment, supusul zilnic de procesare de țiței se află la un nivel mediu de 13,6 mii tone, chiar într-o ușoară creștere comparativ cu previziunile inițiale, iar producția din primele zile ale anului se ridică la aproximativ 60 de mii de tone de materii prime procesate, în linie cu planurile de producție, conform KMG International.

În același timp, prin divizia de trading a Grupului s-au luat măsuri suplimentare de asigurare și securizare a livrărilor de materii prime și produse petroliere. Absolut toate activitățile de business, pe fiecare linie operațională, fie că vorbim de divizia de trading, rafinare și downstream, funcționează la parametrii normali, prevăzuți în planurile de business aprobate anterior, susţin reprezentaţii KMG International.

Aceştia au adăugat: “Nu în ultimul rând, niciun cetățean român, angajat al vreunei companii aparținând Grupului, nu se află, în acest moment, în Kazahstan, fie că vorbim de sediile centrale ale companiei-mamă din Nur-Sultan, ori la rafinăriile operate de KazMunayGas.

Reiterăm faptul că Grupul KMG International rămâne un partener stabil și un investitor strategic pentru România, prin activitățile desfășurate în toată țara, dar și în regiune.”

BVB | Știri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (27/01/2023)

Calendar financiar 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (26/01/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

AQUILA PART PROD COM (AQ) (26/01/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (26/01/2023)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii