Update articol:

Complexul Energetic Oltenia: Grupul energetic nr.3 Rovinari va fi retras definitiv din exploatare, iar grupul energetic nr.7 Turceni va fi trecut în conservare

Grupul energetic nr.3 Rovinari va fi retras definitiv din exploatare, iar grupul energetic nr.7 Turceni va fi trecut în conservare, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Compania anunță: “Conform graficului de scoatere treptată din exploatare a capacităților energetice pe baza de cărbune prevăzute de OUG nr.108/2022 privind decarbonizarea sistemului energetic, modificată prin OUG nr.14/2023, începând cu dată de 1 iunie 2023, grupul energetic nr.3 Rovinari va fi retras definitiv din exploatare, iar grupul energetic nr.7 Turceni va fi trecut în conservare.

În anul 1976 a fost pus în funcțiune grupul energetic nr.3 la termocentrală Rovinari cu o capacitate de 330 MW, însumând până în prezent peste 227 mii ore de funcționare.

Pe parcursul celor 47 de ani de activitate, acest grup energetic a produs aprox. 53 TWh.

Instalația de desulfurare aferentă acestui grup va fi utilizată pentru racordarea grupului nr.5 de la Rovinari, aflat în modernizare, capacitatea grupului nr.3 urmând a fi înlocuită cu proiecte fotovoltaice.

În anul 1987 a fost pus în funcțiune grupul energetic nr.7 la termocentrală Turceni cu o capacitate de 330 MW, însumând până în prezent peste 138 mii ore de funcționare.

Pe parcursul celor 36 de ani de activitate, acest grup energetic a produs cca 34 TWh.

Acest grup energetic se va află în conservare până la 31.12.2025. La această dată va fi retras definitiv din exploatare, capacitatea  urmând a fi înlocuită cu grupul pe gaze CCGT Turceni.

Acțiunile întreprinse în cadrul derulării Planului de Restructurare și Decarbonare pentru reducerea amprentei de carbon, prin crearea unui mix energetic în cadrul companiei, au că scop asigurarea unui viitor profitabil și durabil energiei produse de Complexul Energetic Oltenia, funcționarea grupurilor fiind dictată de rațiuni legate de securitatea aprovizionării cu energie sau de condițiile de piață, în actualul peisaj economic raportat la prezențele orientări de mediu”.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (25/09/2023)

Notificare majorare prag >33%

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala