Update articol:
Conducerea Electroaparataj răspunde, după acuzațiile sindicaliștilor și declanșarea grevei generale

Conducerea Electroaparataj vrea să propună acționarilor închirierea activelor societății către sindicaliști

Foto Cartel Alfa- Info El. Aparataj Foto Cartel Alfa - Info El. Aparataj

Conducerea Electroaparataj vrea să propună acționarilor închirierea activelor societății către Sindicatul Valahia sau către o societate deținută de acesta, astfel încât angajații Electroaparataj S.A. să poată desfășura activitatea economică profitabilă în condițiile Contractului Colectiv impus, a precizat conducerea companiei într-un răspuns la acuzațiile sindicaliștilor, care au declanșat greva generală pe 30 aprilie.

Compania a mai anunțat că salariul minim îl primesc doar angajații cu funcția de “presator la rece”, cea mai puțin calificată meserie din Electroaparataj,

‘Salariul minim net încasat de angajații cu funcția de “presator la rece”, cea mai puțin calificată meserie din Electroaparataj S.A, care presupune preluarea pieselor ștanțate de prese și depozitarea lor în cutii, a fost de 1.286 lei în 2017, 1.410 lei în 2018 și 1.557 lei în 2019 – adică a crescut față de 2017 cu 21.12 %. Creșterea salariului minim a antrenat creșterea salariilor în toată Societatea, pentru a menține ecartul de salarizare’, arată compania într-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Privind cererea de “creştere a salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional”, compania transmite: ‘Angajații cu functia de “presator la rece”sunt calificați la locul de muncă, în 3 zile. Societatea nu își permite să crească salariul de bază de 2.080 lei pentru această categorie de personal’.

Referitor la “acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă”, compania arată: ‘În Electroaparataj S.A. nu există locuri de muncă în condiții grele; există locuri de munca cu un nivel crescut al zgomotului, pentru care Societatea a investit în echipamentele de protecție ce le sunt asigurate salariaților.’

Privind “acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%”, societatea arată: ‘Sporul solicitat de Sindicatul Valahia este discriminatoriu pe criterii de vârstă (tinerii fiind dezavantajați), întrucât nu reflectă remunerarea în funcție de performanțele angajatului, ci în funcție de vârstă. În plus, se încalcă principiul egalității de tratament: ,,la muncă egală, salariu egal”‘.

Cu privire la acuzația: “Nimic nu a împiedicat și nu împiedică conducerea societății să se așeze la masa negocierii și să caute, împreună cu Sindicatul Valahia, soluții pentru ieșirea din conflict, cu bună credință, fără amenințări, cu respect pentru salariați și fără atitudinea de superioritate, afișată ostentativ până acum”, compania notează că, până în prezent, au avut loc 6 întâlniri: ‘Nu s-a putut avansa în discuții întrucât Sindicatul Valahia a venit la întâlniri cu Procesul Verbal deja completat și a refuzat, sistematic, să noteze observațiile managementului. Societatea a răspuns în scris la cele 115 solicitări ale Sindicatului Valahia, acceptând integral 72 dintre acestea, acceptând parțial/sub condiție alte 14 și respingând 29 puncte din totalul de 115. Sindicatul nu a renunțat și nici nu a făcut vreo concesie în ceea ce privește cele 115 solicitări inițiale’.

Managementul Societății va actualiza ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor convocată pentru data de 10.06.2019 și va propune acționarilor, ca alternativă la dizolvarea voluntară a Societății, aprobarea închirierii activelor Societății către Sindicatul Valahia sau către o societate deținută de acesta, astfel încât angajații Electroaparataj S.A. să poată desfășura activitatea economică profitabilă în condițiile Contractului Colectiv impus de către Sindicatul Valahia, a mai trasmis conducerea companiei.

 

Cartel Alfa: Grupul Broadhurst trebuie să înțeleagă că salariații de la Electroaparataj Târgoviște nu mai pot accepta să lucreze pe salariul minim

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/05/2020)

Hotarare AGA E din data de 28 mai 2020

PRODPLAST S.A. (PPL) (28/05/2020)

Notificare prag detineri >5%

PREBET SA AIUD (PREB) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (28/05/2020)

Hotarari AGA E 28.05.2020

ALRO S.A. (ALR) (28/05/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017