Update articol:

Conducerea Electrolux: “Am revizuit oferta financiară pentru salariați de două ori de la prima propunere contractuală” (video deputat Adrian Dohotaru)

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA"

Deputatul independent Adrian Dohotaru: “Trebuie să lăsăm la lada de gunoi a tranziției (spre acest capitalism neoliberal) modelul economic „România, țara muncii ieftine”, să oprim exploatarea lucrătorilor și să sprijnim drumul către o dezvoltare justă pentru toți” 

 

Conducerea Electrolux susține că a revizuit oferta financiară pentru salariați de două ori de la prima propunere contractuală, cea mai recentă incluzând un contract pe doi ani cu o creștere totala de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei / lună, pentru fiecare an contractual.

Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de 8 săptămâni în grevă pentru salarii mai mari.

Echipa de management Electrolux România precizează într-un comunicat: “În timp ce acțiunile de boicot și protest erau în plină desfășurare, ne-am concentrat eforturile doar asupra soluționării acestei situații, încercând să ajungem la un consens care să răspundă așteptărilor reprezentanților sindicatului și să negociem cu ei. Astfel, până în prezent, am revizuit oferta noastră financiară de două ori de la prima propunere contractuală. Ultima noastră ofertă financiară include un contract pe doi ani cu o creștere totala de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei / lună, pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru perioada de doi ani, creșterea raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar însemna suma de 832 lei, până în 2020, o sumă mai mare comparativ cu ultima cerere a sindicatului, adică o creștere de 585 lei față de salariul de bază brut.
De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, cum ar fi: tichete de masă în valoare de 315 lei pe lună, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20% și vouchere de vacanță. În plus, ca parte a pachetului de beneficii, oferim și asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și până la 28 de zile de vacanță pe an.
Bunăstarea și siguranța angajaților noștri este foarte importantă pentru noi și dorim ca ei să știe că îi așteptăm să se întoarcă la locul lor de muncă și să lucrăm împreună într-un mediu sustenabil. Disponibilitatea noastră de a negocia și de a găsi o ofertă financiară adecvată este în interesul tuturor angajaților, fiind o prioritate pentru noi să oferim angajaților beneficii substanțiale pe termen lung, facilitând totodată buna funcționare a fabricii. Sub nicio formă, nu subestimăm potențialul și performanța angajaților noștri. Aplicăm aceleași principii în fiecare țară în care compania noastră operează, iar în ceea ce privește piața locală, Electrolux este compania cu unul dintre cele mai bune pachete salariale din Satu Mare.
În aceste momente, este esențial să ne concentrăm eforturile către atingerea unui acord comun care să pună capăt acestei perioade dificile pentru toți angajații Electrolux. Orice acțiune intimidantă sau agresivă ne îndepărtează de responsanbilitatea noastră comună, aceea de a asigura un mediu de lucru sigur și productiv pentru angajații Electrolux și de a dezvolta o afacere sustenabilă pe piața locală”.

Deputatul independent Adrian Dohotaru susține că  revendicările angajaților Electrolux sunt legitime:  “Duc protestul sindicatului Electrolux, afiliat Cartel Alfa, din stradă, de la Satu Mare și din fața ambasadei Suediei, înapoi în Parlament pentru că revendicările angajaților sunt legitime.

Vezi video:

https://www.facebook.com/AdrianDohotaru1983/videos/437094326860544/

A nu da 2 lei în plus pe oră, pentru angajați care câștigă 1.600 de lei net, la o companie care a avut profituri de 200 de milioane de euro, este furt. Acesta e marele furt care există în România, mai mare decât cel al politicienilor. Mai importantă decât justiția penală e justiția socială, dar dreapta nu realizează asta, iar PSD nu e un partid social-democrat pe bune. Apoi, am pretenția ca din Parlament să ajungem din nou în stradă, ca să cunoaștem realitățile de zi cu zi ale oamenilor, sărăcia lor și inegalitățile României, pentru că e anormal ca noi să câștigăm de zece ori mai mult ca ei, e anormal ca ei să câștige atât de puțin, la limita subzistenței și să existe ierarhii atât de abuzive la locul de muncă. Credeți că democrația începe aici, în Parlament? Începe, în primul rând la locul de muncă, începe în producție, începe cu relațiile de piață, începe în corporații-finanțe-bănci, începe cu Troica.
Ascultați ce zic acești oameni? De ce această tăcere asurzitoare în Parlament? Unde sunt mizele adevărate de dezbatere, cum putem democratiza economia?
„Mă trezesc noaptea la două și nu mai pot dormi până dimineața. Am o soție bolnavă care are nevoie de tratament lunar. Am și doi copii, iar băiatul are de asemenea o gravă problemă de sănătate și trebuie ținut permanent sub control medical. Simt că înnebunesc! Lucrez 12-14 ore pe zi și nu pot să mă descurc! Mai trebuie să suport și umilința de a cerși ajutor de la oameni, care au și ei problemele lor.” (Levente, PresaSM)
Robert are 45 ani, mai mulți copii, unul cu handicap grav, altul pe care trebuie să îl întrețină la facultate, chirie de 600 de lei. „Soția mea câștiga mai bine cu câteva sute de lei decât mine, angajat la marea companie multinațională Electrolux. Și, să ne fie cu iertare, nici nu o întreabă nimeni când se duce la WC și de ce s-a oprit ca să bea o cafea sau să mănânce un corn. Dacă nu se rezolva problema va trebui să plec din țara, să găsesc ceva de lucru în afară. Din păcate, în România, muncitorii nu mai pot trăi din munca lor.” ( PresaSM)
În cele aproape două luni de grevă, conducerea companiei a suspendat dialogul social, tratând cererea muncitorilor cu aroganță, în speranța că greviștii vor ajunge la disperare. Companiile din spațiul european practică Europa la două viteze și au standarde diferite față de muncitorii din Est și cei din Vest.
Politicienii trebuie să se întâlnească cu oamenii direct afectați pentru a le înțelege păsurile și pentru a le duce mai departe vocea. De aceea, mă duc și la Satu Mare să discut cu protestatarii. De aceea, din Parlament voi lupta în continuare pentru o lege a Dialogului social în favoarea angajaților și alte inițiative legislative pe care le-am depus sau urmează să le depun: pentru corelarea salariului minim cu coșul minim pentru un trai decent, pentru amenzi mai mari pentru patroni pentru ore suplimentare ilegale, pentru dreptul angajaților de a avea o cotă parte din profitul firmei.
Trebuie să lăsăm la lada de gunoi a tranziției (spre acest capitalism neoliberal) modelul economic „România, țara muncii ieftine”, să oprim exploatarea lucrătorilor și să sprijnim drumul către o dezvoltare justă pentru toți”. 

Angajaţi ai companiei Electrolux protestează marţi la sediul Ambasadei Suediei (vezi video protest magazine Altex; actualizare scrisoare Cartel Alfa)

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie