Update articol:

Conducerea SIF Oltenia respinge convocarea AGA, impusă de ASF

SIF Oltenia (SIF5) a anunțat, din nou, că respinge convocarea Adunării Generale a Acționarilor, cu ordinea de zi solicitată de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, susținând că deținerea acționarilor respectivi a scăzut și că cererea nu îndeplinește condițiile legale, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară o obligase să convoace AGA și chiar i-a atras atenția să respecte decizia până astăzi, 2 august.

Cele două SIF-uri au cerut aprobarea revocării administratorilor SIF5  Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii.

Astăzi, S.I.F. Oltenia S.A. a transmis că, “în ședința Consiliului de Administrație din data de 01.08.2019, a fost respinsă convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor S.I.F. Oltenia S.A., instituită în sarcina Consiliului de Administrație prin Decizia A.S.F. nr. 937/18.07.2019 și adresa A.S.F. nr. VPI/4888/30.07.2019, cu ordinea de zi solicitată prin cererea comună de către acționarii S.I.F. Banat Crișana S.A. și S.I.F. Muntenia S.A., cerere înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 5071/11.06.2019. Motivația : scăderea cotei de deținere a celor doi acționari solicitanți sub pragul legal și statutar de 5 % din capitalul social al S.I.F. Oltenia S.A., conform Declarației de dețineri transmisă de către S.I.F. Banat Crișana S.A. sub nr. 1663/23.07.2019 (înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 6535/24.07.2019) și a neîndeplinirii condițiilor legale de formă și fond a cererii celor doi acționari”.

Cu două zile înainte de ședința CA, Autoritatea de Supreveghere Financiară (ASF) a solicitat SIF Oltenia să-i respecte decizia anterioară din 18 iulie , prin care o obligase să convoace Adunarea Generală, la solicitarea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, solicitare refuzată inițial de emitent. ASF a menționat că termenul limită pentru convocarea AGA este 2 august, iar pentru desfășurarea AGA, 2 septembrie. ASF a cerut SIF5 să prezinte motivele pentru care a respins, în prima fază, solicitarea acționarilor.

Inițial, SIF5 a respins solicitarea acționarilor pe motiv că nu îndeplinește condițiile de legalitate, iar, apoi, a respins convocarea, la cererea ASF, pentru că acționarii anunțaseră o scădere a deținerii sub pragul de 5% (4,99%).

Ulterior, SIF1 și SIF4 au revenit cu un raport de deținere prin care anunțau că au revenit la 5%, iar conducerea SIF Oltenia a transmis ASF o sesizare, în care punea la îndoială acest raport.

De asemenea, SIF Oltenia (SIF5) a cerut, în instanță, suspendarea deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara care o obliga să convoace AGA, la solicitarea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. SIF1 a cerut să intervină în proces în favoarea ASF.

Solicitarea SIF1 și SIF4 a venit după ce Tudor Ciurezu a cerut demiterea președintelui SIF Banat Crișana Bogdan Drăgoi, în condițiile în care acesta a impus în AGA SIF Oltenia modificarea actului constitutiv în sensul reducerii prerogativelor lui Ciurezu.  Propunerile SIF Oltenia au fost respinse, în AGA SIF Banat Crișana din 20 iunie.

De asemenea, acționarii SIF Oltenia (SIF5) au decis, pe 9 mai, modificarea actului constitutiv, astfel încât să fie înființat un Comitet investițional, dar și să se reducă numărul administratorilor de la 7 la 5, propuneri făcute de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al SIF Oltenia.

ASF solicită, din nou, SIF Oltenia să convoace acționarii, la cererea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, până pe 2 august

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020