Update articol:

Consilierul pentru securitate națională din SUA: Utilizarea de către Canada a tehnologiei Huawei pentru 5G ar împiedica accesul la serviciile de informații din SUA

Consilierul pentru securitate națională din SUA a cerut sâmbătă autorităţilor din Canada să nu folosească tehnologia Huawei pentru 5G, spunând că acest lucru ar pune în pericol schimbul de informații cu Statele Unite și îi va expune pe canadieni în faţa guvernului chinez.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a amânat decizia privind utilizarea echipamentelor de rețea 5G ale Huawei Technologies Co Ltd până la alegerile federale din octombrie şi nu a vorbit despre această problemă ulterior.

Partajarea informațiilor „ar fi afectată dacă aliații noștri apropiați ar lăsa calul troian în oraș”, a declarat consilierul de securitate națională Robert O´Brien reporterilor la o conferință de securitate din Halifax.

Când (chinezii) de la Huawei vor intra în Canada sau în alte țări occidentale, vor ști fiecare înregistrare medicală, fiecare înregistrare bancară, fiecare post pe reţelele de socializare, vor ști totul despre fiecare canadian”, a spus el.

Canada a fost prinsă în mijlocul disputei dintre SUA și China pentru Huawei, de când poliția canadiană l-a arestat în decembrie pe CFO-ul Huawei pe un mandat american, acțiune condamnată de China. China a ridicat ulterior doi bărbați canadieni, Michael Spavor și Michael Kovrig și i-a acuzat de spionaj.

BVBStiri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

ROPHARMA SA (RPH) (23/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CARBOCHIM S.A. (CBC) (23/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 20.09.2021