Update articol:

Huawei va muta centrul de cercetare-dezvoltare din SUA în Canada

Sursa Foto - Huawei Sursa Foto - Huawei

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a anunţat marţi că gigantul tehnologic chinez îşi mută centrul de cercetare-dezvoltare (R&D) din SUA în Canada, din cauza sancţiunilor americane, transmite AP.

Într-un interviu acordat publicaţiei Global and Mail din Toronto, Ren Zhengfei a explicat că decizia este necesară deoarece Huawei nu va mai putea interacţiona cu angajaţii săi din SUA.

5G: Uniunea Europeană va ţine cont de ”regimul politic al furnizorilor din ţările terţe”

Ren nu a dat alte detalii dar în iunie Huawei a confirmat că va face 600 de concedieri la centrul său de cercetare din Silicon Valley, în Santa Clara, California, rămânând cu aproximativ 250 de angajaţi.

“Centrul de cercetare-dezvoltare va fi mutat din SUA în Canada. Conform interdicţiei autorităţilor de la Washington, nu putem să comunicăm, să telefonăm, să trimitem email-uri sau să ne contactăm proprii noştri angajaţi din SUA”, a declarat Ren, citat de Agerpres.

Huawei, cu sediul central în oraşul Shenzhen, operează de asemenea centre de cercetare-dezvoltare în Germania, India, Suedia şi Turcia.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe.

În pofida sancţiunilor americane, vânzările Huawei au crescut cu 24,4% în ritm anual în primele nouă luni ale anului, până la 619,8 miliarde yuani (86 miliarde dolari).

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum. 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021