Update articol:

Consiliul Afaceri Externe al UE se reuneşte la 23 ianuarie, la Bruxelles

Josep Borrell Sursa foto: twitter.com/JosepBorrellF/photo

Consiliul Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene (UE) se reuneşte la 23 ianuarie, la Bruxelles, începând cu ora 10.00, conform site-ului https://www.consilium.europa.eu/. Consiliul va fi prezidat de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell. Pe ordinea de zi a Consiliului figurează atât puncte cu caracter legislativ, cât şi puncte fără caracter legislativ.

Temele cu caracter legislativ se deliberează public în temeiul articolului 16 alineatul (8) din Tratatul privind Uniunea Europeană, care stipulează: “Consiliul se întruneşte în şedinţă publică atunci când deliberează şi votează un proiect de act legislativ. În acest scop, fiecare sesiune a Consiliului este divizată în două părţi, consacrate deliberărilor privind actele legislative ale Uniunii, respectiv activităţilor fără caracter legislativ”, potrivit https://eur-lex.europa.eu/ şi https://data.consilium.europa.eu/.

În privinţa activităţilor fără caracter legislativ, se va desfăşura un schimb de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi cu privire la Sahel şi ţările de coastă din Africa de Vest, mai scrie site-ul https://www.consilium.europa.eu/.

În ceea ce priveşte agresiunea Rusiei în Ucraina, Consiliul a adoptat, la 16 decembrie 2022, un al nouălea pachet de noi măsuri menite să intensifice presiunea asupra Rusiei şi a guvernului acesteia. Pachetul convenit include o serie de măsuri care au ca scop lovirea economiei Rusiei şi capacitatea acesteia de a-şi continua agresiunea, scrie sursa citată.

Înaltul Reprezentant va fi informat cu privire la situaţia afacerilor curente.

De asemenea, în timpul unui prânz de lucru, miniştrii afacerilor externe vor desfăşura un schimb informal de opinii cu prim-ministrul palestinian, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022