Update articol:

CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA ERGO ASIGURĂRI S.A. ȘI ERGO ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A. DE CĂTRE SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

Logo Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. intenționează să preia companiile Ergo Asigurări S.A. și Ergo Asigurări de Viață S.A., potrivit unui comunicat de presă.

Consiliul Concurenței precizează: “SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. este parte a Grupului SIGNAL IDUNA și este activă pe piața asigurărilor de viață din România. Grupul SIGNAL IDUNA operează în România din iunie 2008, având ca principală direcție asigurările private de sănătate, oferind, totodată, și produse pe segmentele de asigurări de viață și asigurări de accidente.

Ergo Asigurări S.A., companie a Grupului Ergo în România, desfășoară activități de asigurări generale începând din anul 2007. Ergo Asigurări S.A. şi-a început activitatea pe piața românească de asigurări cu denumirea FIBA Asigurări, fiind o investiție directă a grupului financiar Credit Europe Group N.V., parte a holdingului FIBA Group, societatea fiind preluată în anul 2015 de către Grupul Ergo.

Ergo Asigurări de Viață S.A. este o societate românească a Grupului Ergo, înființată în anul 2009, și care și-a început activitatea efectivă în luna mai 2010.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.”

BVBStiri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021