Update articol:

Procesul Sarkozy: François Hollande ”nu acceptă atacurile repetate împotriva justiţiei”

François Hollande Sursa foto: Twitter

Fostul preşedinte francez François Hollande a declarat sâmbătă într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien că nu acceptă “atacurile repetate împotriva justiţiei” după condamnarea lui Nicolas Sarkozy la închisoare, chiar dacă “înţelege ce reprezintă” această decizie pentru predecesorul său la Palatul Elysee, informează lalibre.be.

“Înţeleg ce reprezintă această condamnare pentru Nicolas Sarkozy atât pe plan uman, cât şi pe plan politic. Este, de asemenea, o chestiune de onoare, având în vedere funcţiile pe care le-a exercitat”, a spus fostul şef al statului francez, potrivit Agerpres.

“În schimb, ceea ce nu accept sunt atacurile repetate împotriva justiţiei şi independenţei acesteia, cu magistraţi care sunt arătaţi cu degetul”, a adăugat François Hollande, deplângând că actualul ministru al justiţiei, Éric Dupond-Moretti, nu a apărat “imediat instituţia judiciară”.

În timp ce dreapta franceză şi-a concentrat atacurile asupra Parchetului Financiar Naţional (PNF), pe care îl acuză că a jucat un rol politic în proces, fostul lider socialist a amintit că hotărârea a fost pronunţată “de o instanţă independentă după o anchetă efectuată de către PNF, apoi o instruire a dosarului încredinţată altor magistraţi”.

“În cele din urmă, magistraţii PNF nu au fost aleşi de mine, nici de succesorul meu. Au fost aleşi la propunerea ministrului justiţiei după avizul Consiliului Superior al Magistraturii”, a insistat François Hollande care a înfiinţat PNF în 2013 după afacerea Cahuzac.

“A pretinde că PNF acţionează în scopuri partizane înseamnă a aduce atingere imparţialităţii celor 18 magistraţi care lucrează în deplină independenţă pentru interesul general”, a mai afirmat fostul preşedinte francez.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014