Update articol:

Consultări la Cotroceni – Kelemen Hunor: Un guvern de uniune naţională nu este o soluţie potrivită în acest moment

Kelemen Hunor Kelemen Hunor

Un guvern de uniune naţională nu este o soluţie potrivită în acest moment, a declarat luni liderul UDMR, Kelemen Hunor.

“Nu cred că în acest moment un guvern de uniune naţională este o soluţie viabilă, de aceea nici nu am discutat despre această soluţie. Şi nu credem că în acest moment o astfel de soluţie este potrivită”, a declarat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a propus, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, un guvern de uniune naţională cu premier Alexandru Rafila.

Potrivit lui Ciolacu, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că propunerea PSD de premier în persoana lui Alexandru Rafila este una ”onorabilă”.

Kelemen Hunor a declarat că cea mai bună formulă este o coaliţie guvernamentală şi parlamentară PNL – USR PLUS – UDMR.

“Astăzi, la invitaţia preşedintelui, am fost prezenţi la prima rundă de consultări la Palatul Cotroceni şi am spus că, după rezultatul oficial al votului din 6 decembrie, sunt mai multe formule pentru a asigura o stabilitate guvernamentală. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună şi poate singura formulă despre care putem discuta este o coaliţie guvernamentală şi parlamentară PNL – USR PLUS şi UDMR. Asta ar însemna o majoritate solidă, nu constituţională (…), dar cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, am avea o majoritate solidă cu care s-ar putea guverna patru ani”, a declarat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că cel mai important lucru este un program pe care se poate construi o viitoare guvernare.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020