Update articol:

COP26: David Attenborough asigură că ”o revoluţie industrială sustenabilă este esenţială”

Naturalistul britanic David Attenborough a declarat luni, la inaugurarea Conferinţei ONU privind clima COP26 de la Glasgow, că “o nouă revoluţie industrială sustenabilă este esenţială”, întrucât “concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la 414 părţi pe milion (ppm)”, o cifră care “defineşte criza climatică” şi vorbeşte, prin urmare, “despre relaţia noastră cu natura”, relatează EFE, potrivit Agerpres.

“Clima stabilă şi cu anotimpuri predictibile care a permis dezvoltarea civilizaţiei umane este în pericol”, din cauza abuzului de combustibili fosili şi distrugerii naturii”, a avertizat Attenborough, în timpul intervenţiei sale la summitul de la Glasgow.

Potrivit naturalistului britanic, “stabilitatea de care depindem se rupe” şi este vorba de o istorie a inegalităţilor, deoarece cei care au contribuit cel mai puţin la criza climatică sunt şi “cei mai afectaţi”, deşi până la urmă “toţi vor simţi impactul”.

“Pentru a menţine obiectivul creşterii temperaturii cu 1,5 grade, trebuie să captăm miliarde de tone de dioxid carbon din atmosferă în următorul deceniu; o nouă revoluţie sustenabilă este esenţială şi deja a început”, a subliniat el.

Pentru aceasta, a continuat Attenborough, “trebuie cu toţii să învăţăm să o obţinem şi să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, cu scopul de a crea “o lume mai echitabilă”.

Pe viitor, cei care vor vorbi despre COP26 se vor întreba dacă a servit la ceva, pentru că, a adăugat el, “dacă suntem capabili să destabilizăm planeta, suntem şi capabili să o salvăm”. “Pentru asta lumea este cu ochii pe voi şi de aceea sunteţi aici”, a încheiat Attenborough.

Aproximativ 120 de şefi de stat şi de guvern s-au reunit în Centrul de convenţii din Glasgow cu prilejul deschiderii oficiale a Conferinţei ONU privind schimbările climatice, inaugurată de premierul britanic, Boris Johnson, de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, de prinţul Charles al Marii Britanii şi de naturalistul David Attenborough.

BVB | Știri BVB

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Numire membri provizorii Directorat

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Componenta comitetelor consultative ale Consiliului de Supraveghere

LUFTHANSA TURBO SHORT 0.10/10.5/10.25 (EBLHATS3) (04/10/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:40 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

ELECTROARGES SA (ELGS) (04/10/2023)

Disponibilitate Materiale AGOA - 23/24.10.2023